Carpaccio recepten

Carpaccio is dé ultieme antipasti. Maak dit klassiek Italiaanse gerecht van ossenhaas, met mayonaisedressing en kappertjes of supersmaakvolle olijfolie en citroensap. Variëren met vis of groente kan ook. Bekijk alle carpaccio variaties.

Ingrediënten

Bereiding

Carpaccio, welk vlees?

Carpaccio, welk vlees?

Voor de klassieke carpaccio wordt rauw rundvlees gebruikt. De bekendste vleessoort voor carpaccio is ossenhaas. Maar naast dit fijne stukje vlees zijn er genoeg alternatieven. Denk aan rosbief of kogelbiefstuk: allebei mals en geschikt om in dunne plakken te snijden. Je krijgt het vlees in mooie dunne plakken door het strak in plasticfolie te verpakken en vervolgens 1 à 2 uur in de diepvries te leggen. Hierdoor wordt het vlees stevig en kun je het extra dun snijden. Liever iets anders dan vlees? Varieer met vis, groente en fruit: met een zalmcarpaccio met dillesaus of een bietencarpaccio met dijonmosterd zet je zo een verrassende twist op tafel!

Is carpaccio gezond?

Is carpaccio gezond?

Carpaccio is gezond mits je het gerecht maakt van ossenhaas en je je beperkt tot gezonde toppings. Een gezonde variant maak je door magere, dungesneden plakjes ossenhaas te serveren met wat olijfolie, citroensap en veel rucola. Carpaccio is niet geschikt voor zwangere vrouwen.

Welke dressing bij carpaccio?

Welke dressing bij carpaccio?

Truffelmayonaise, balsamicoazijn, olijfolie en dijonmosterd zijn goede smaakmakers voor een carpaccio. Met een balsamicoazijn dressing geef je het gerecht een lekkere zoetzure bijsmaak. Liever iets pittigers? Probeer dan een dressing met mosterd als basis, zoals in deze carpaccio met dijonmosterd en olijfolie dressing.

Wat is carpaccio?

Wat is carpaccio?

Carpaccio is een populair koud gerecht uit de Italiaanse keuken. Het bestaat uit zeer dun gesneden plakjes rauw rundvlees en wordt traditioneel als voorgerecht geserveerd met kappertjes en een dressing van mayonaise, citroensap, worcestersaus en melk. Buiten Italië is het gerecht vooral populair met een truffelmayonaise of balsamicodressing en een topping van rucola, pijnboompitten en snippers van Parmezaanse kaas. Buon appetito!

Stoofperen-carpaccio met balsamicodressing

Carpaccio, maar dan anders! Deze stoofperen-carpaccio met balsamicodressing is een smaakvolle optie voor tijdens winterse feestdagen. Tip? Schaaf er 50 g Parmezaanse kaas over. Het gerecht is dan alleen niet meer vegetarisch en lactosevrij. 

INGREDIËNTEN
500 g stoofperen (Gieser Wildeman) 
1⁄2 sinaasappel (schoongeboend) 
300 ml ruby port (fles 750 ml) 
100 g...

03:05

Direct aan de slag

Meer voorgerechten