Ragout

Ragout is hét ultieme comfortfood en een klassieker die nooit gaat vervelen. Lekker in een bladerdeegpasteitje of direct op je bord geschept: succes gegarandeerd!

Ingrediënten

Bereiding

Wat is ragout?

Wat is ragout?

Ragout bestaat uit stukjes vlees, gevogelte of vis in een smeuïge gebonden saus. Tegenwoordig zijn er ook tal van lekkere vega(n) varianten, zoals champignonragout en groenteragout of deze ragout met jackfruit. Ragout wordt vaak geserveerd in een vidé – een luchtig, warm bladerdeegpasteitje – en afgetopt met een bladerdeegdakje. Traditioneel wordt het gebakje in Frankrijk en België geserveerd met kippenragout.

Hoelang kan je ragout bewaren?

Hoelang kan je ragout bewaren?

Ragout kun je in een afgesloten bakje maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Laat de saus wel eerst afkoelen tot kamertemperatuur. Je kunt de ragout ook invriezen en 3 maanden in de vriezer bewaren. Weer trek in ragout? Laat de saus eerst goed ontdooien om de juiste smaak te behouden. Je kunt ragout het beste de avond of ochtend van tevoren uit de vriezer halen en in de koelkast bewaren. Warm de ragout vervolgens op in een pan met dikke bodem. Blijf hierbij constant roeren en haal de pan van het vuur voordat de saus begint te koken.

Paddenstoelenragout met bladerdeeg en parmezaan

Paddelstoelenragout tussen knapperige laagjes bladerdeeg en Parmezaanse kaas on top! Met deze twist op de welbekende klassieke ragoutbakjes komt zelfs de grootste vleesliefhebber niets tekort. Begin jouw kerstdiner met dit smaakvolle voorgerecht zonder vis of vlees.

INGREDIËNTEN
6 plakjes bladerdeeg (pakje 10 stuks, diepvries) 
7 1⁄2 g funghi porcini secchi (gedroogd eekhoorntjesbrood) ...

03:11

Direct aan de slag

Meer voorgerechten