Croissantpasteitje met zalmragout
Het bekende ragoutbakje maar dan van croissantdeeg in plaats van bladerdeeg. En dit pasteitje is ook nog eens makkelijk voor te bereiden.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de verpakking van het croissantdeeg, maar rol het deeg niet uit. Snijd per rol in 8 gelijke plakjes en rol ze met de deegroller uit tot cirkels van Ø 10 cm. Besmeer met de bakkwast 1 kant van de plakjes met wat melk en bestrooi met het maanzaad en de sesamzaadjes.
Leg met de bestrooide kant naar beneden in het midden van de ingevette muffinholten. Duw het deeg met je vingers aan tot aan de rand, tot er mooie bakjes ontstaan. Vul de holten van het deeg met een flinke prop aluminiumfolie en druk aan. Bak 10-12 min. in de oven tot lichtbruin en gaar. Laat in de muffinvorm afkoelen tot gebruik en duw het propje folie nog even aan, voordat je het verwijdert.
Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur tot de boter lichtjes begint te kleuren. Meng de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 min. garen, roer af en toe. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk en visfond in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Laat de ragout op laag vuur al roerend 2-3 min. zachtjes koken. Haal de pan van het vuur, breek de zalm in stukjes en roer met de majoraan door de ragout.
Boen de (tijger)citroen schoon, rasp de geelgroene schil en snijd de vrucht in 8 partjes. Snijd de jalapeñopeper in dunne ringen. Roer het citroenrasp door de ragout. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de zalmragout over de pasteibakjes. Garneer met de citroenpartjes en jalapeñoringen. Bestuif met de zilveren glitterspray.
Croissantpasteitje met zalmragout
Het bekende ragoutbakje maar dan van croissantdeeg in plaats van bladerdeeg. En dit pasteitje is ook nog eens makkelijk voor te bereiden.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD197248_612x450_JPG.jpg)
voorgerecht
null personen
195 kcal
30 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de verpakking van het croissantdeeg, maar rol het deeg niet uit. Snijd per rol in 8 gelijke plakjes en rol ze met de deegroller uit tot cirkels van Ø 10 cm. Besmeer met de bakkwast 1 kant van de plakjes met wat melk en bestrooi met het maanzaad en de sesamzaadjes.
Leg met de bestrooide kant naar beneden in het midden van de ingevette muffinholten. Duw het deeg met je vingers aan tot aan de rand, tot er mooie bakjes ontstaan. Vul de holten van het deeg met een flinke prop aluminiumfolie en druk aan. Bak 10-12 min. in de oven tot lichtbruin en gaar. Laat in de muffinvorm afkoelen tot gebruik en duw het propje folie nog even aan, voordat je het verwijdert.
Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur tot de boter lichtjes begint te kleuren. Meng de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 min. garen, roer af en toe. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk en visfond in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Laat de ragout op laag vuur al roerend 2-3 min. zachtjes koken. Haal de pan van het vuur, breek de zalm in stukjes en roer met de majoraan door de ragout.
Boen de (tijger)citroen schoon, rasp de geelgroene schil en snijd de vrucht in 8 partjes. Snijd de jalapeñopeper in dunne ringen. Roer het citroenrasp door de ragout. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de zalmragout over de pasteibakjes. Garneer met de citroenpartjes en jalapeñoringen. Bestuif met de zilveren glitterspray.
bewaartip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)240 g croissantdeeg
1 tl maanzaad
1 tl witte sesamzaadjes
25 g ongezouten roomboter
30 g bloem
150 ml halfvolle melk
150 ml visfond
250 g warmgerookte zalmfilets
2 tl gedroogde majoraan
1 tijgercitroen
1 verse groene jalapeñopeper
1 AH Excellent glitterspray zilver
Dit heb je nodig
deegroller
bakkwast
muffinvorm met 12 holtes (ingevet)