Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en rasp grof. Snipper de ui en snijd de selderij fijn.
Meng het gehakt in een kom met de pastinaak, ui, selderij, worcestershiresauce en paprikapoeder. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de hoekjes van de plakjes bladerdeeg rond af. Verdeel het gehakt-pastinaakmengsel over het midden van de plakjes. Vouw dicht en druk met duim en wijsvinger een schulppatroon in de rand. Leg de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los. Bestrijk de pasteitjes met het losgeklopte ei. Bak ze in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Britse gehaktpasteitjes maken
Ingrediënten
Aantal personen
200 gram pastinaken | |
1 ui | |
10 gram verse selderij | |
300 gram rundergehakt | |
2 eetlepel Lea & Perrins worcestershiresauce | |
2 theelepel milde paprikapoeder | |
6 plakjes diepvries bladerdeeg | |
1 middelgroot ei |
Dit heb je nodig
bakpapier