Voorgerechten met zalm
Zalm is een elegant ingrediënt om je diner mee af te trappen. Rauw, gerookt of gebakken: met deze vet lekkere vis kun je alle culinaire kanten op. Maak de mooiste voorgerechten met zalm in de vorm van een zalmtompouce, een tartaar van zalm of een zalmcarpaccio.
![Zalmkrans met poma-dressing Zalmkrans met poma-dressing](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD197222_220x162_JPG.jpg 220w 162h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD197222_302x220_JPG.jpg 302w 220h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD197222_440x324_JPG.jpg 440w 324h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD197222_612x450_JPG.jpg 612w 450h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD197222_1024x748_JPG.jpg 1024w 748h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD197222_1224x900_JPG.jpg 1224w 900h)
Zalmkrans met poma-dressing
- Pers de sinaasappel uit. Halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees eruit. Meng 3 el sinaasappelsap (per 4 personen), de passievrucht, vanillewodka en azijn door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de sinaasappelschijfjes elk in 3 stukken en laat marineren in de dressing.
- Doe de cottagecheese met ⅕ van de olie in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Schaaf linten van de komkommer, rol ze op tot roosjes en snijd de helft in de lengte door, zodat de roosjes verschillende hoogten krijgen. Pluk de blaadjes van de dille, zodat je mooie pluimpjes krijgt. Snijd de peper in ringen.
- Verdeel de zalm in kransvorm over de borden en verdeel de stukjes sinaasappel, komkommerroosjes, dressing, whipped cottagecheese, rode peper en dille rond de zalm. Besprenkel met de rest van de olie.