Pel de knoflook en snijd de uien in 4 parten. Breng een pan met de kippenbouillon, het water en de kipfilet, ui en tenen knoflook op laag vuur aan de kook en laat 20 min. op laag vuur pruttelen.
Schep de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Schep ook de ui en knoflook met een schuimspaan uit de pan. Gooi de ui weg, maar bewaar de knoflook.
Rasp ondertussen de courgette en winterpeen met een grove rasp. Voeg toe aan de soep en laat van het vuur af 5 min. zonder deksel op de pan zachtjes garen. Breng op smaak met de vissaus.
Snijd ondertussen de knoflook zo fijn mogelijk en plet met de zijkant van je mes tot een soort pasta. Meng met de sesamolie en gochujang. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de udon-noedels in een kom en giet er kokend water bij, laat 3 min. staan en giet af.
Trek de kipfilet met twee vorken uit elkaar. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Verdeel de noedels over soepborden en schenk de hete bouillon erover. Leg de kip in het midden erop en bestrooi met de bosui. Serveer de knoflookpasta ernaast en voeg naar smaak toe aan je soep.
'Koreaanse' noedelsoep met kip
Deze Koreaanse noedelsoep (geïnspireerd op 'kalguksu') moet je eens geprobeerd hebben! Deze versie is met dikke udon noedels, met lekker veel groente en gochujang voor de extra kick.
- combinatietipLekker met kimchi.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
'Koreaanse' noedelsoep met kip
Deze Koreaanse noedelsoep (geïnspireerd op 'kalguksu') moet je eens geprobeerd hebben! Deze versie is met dikke udon noedels, met lekker veel groente en gochujang voor de extra kick.

hoofdgerecht
4 personen
355 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Pel de knoflook en snijd de uien in 4 parten. Breng een pan met de kippenbouillon, het water en de kipfilet, ui en tenen knoflook op laag vuur aan de kook en laat 20 min. op laag vuur pruttelen.
Schep de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Schep ook de ui en knoflook met een schuimspaan uit de pan. Gooi de ui weg, maar bewaar de knoflook.
Rasp ondertussen de courgette en winterpeen met een grove rasp. Voeg toe aan de soep en laat van het vuur af 5 min. zonder deksel op de pan zachtjes garen. Breng op smaak met de vissaus.
Snijd ondertussen de knoflook zo fijn mogelijk en plet met de zijkant van je mes tot een soort pasta. Meng met de sesamolie en gochujang. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de udon-noedels in een kom en giet er kokend water bij, laat 3 min. staan en giet af.
Trek de kipfilet met twee vorken uit elkaar. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Verdeel de noedels over soepborden en schenk de hete bouillon erover. Leg de kip in het midden erop en bestrooi met de bosui. Serveer de knoflookpasta ernaast en voeg naar smaak toe aan je soep.
combinatietip:Lekker met kimchi.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
12 tenen knoflook
2 middelgrote uien
1 l kippenbouillon
500 ml water
300 g kipfilet
1 courgette
150 g winterpeen
1 el vissaus
1 el sesamolie
1 el gochujang
400 g udon noedels kant en klaar
2 bosuitjes