Yaki udon

Met yaki udon kun je eindeloos variëren. Maar dan wel altijd met die heerlijk zoete, stroperige saus. Wij gaan voor een variant met spitskool, paddenstoelen en spekreepjes.

495 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Halveer de uien in de lengte en snijd in parten van een ½ cm dik. Snijd de spitskool in repen van 1½ cm. Snijd de winterpeen in stukken van 4 cm. Snijd die in de lengte in plakken van een ½ cm dik en vervolgens in dunne reepjes (julienne). Snijd de paddenstoelen in plakjes en de bosuitjes in stukken van 4 cm. Scheur de oesterzwammen in stukken van een ½ cm.

  2. Meng ondertussen voor de saus de sojasaus, oestersaus, sesamolie en suiker.

  3. Verhit een grote wok zonder olie of boter op hoog vuur. Roerbak de spekjes in 3 min. knapperig. Voeg de ui, kool, winterpeen, paddenstoelen en bosui toe en roerbak nog 3-4 min. op hoog vuur. Voeg de noedels toe, roer een beetje los en roerbak 1 min. Schep de saus erdoor en roerbak nog 1 min.

  • combinatietipLekker met ingelegde (roze) gember, sesamzaad en extra ringetjes bosui.
  • combinatietipVoeg 2 el sake toe aan de saus.
  • achtergrondinfo Yaki udon betekent gebakken udon in het Japans. Udon zijn dikke, stevige, elastische noedels. Het gerecht is altijd op basis van deze noedelsoort, groente en een proteïnebron.
  • achtergrondinfoDe saus wordt traditioneel gemaakt van soja + ‘mentsuyu’ dit laatste is een (geconcentreerde) soepbasis gemaakt van sake, mirin, soja, kombu (kelp) en katsuobushi (gedroogde bonitoflakes.)
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Yaki udon

Met yaki udon kun je eindeloos variëren. Maar dan wel altijd met die heerlijk zoete, stroperige saus. Wij gaan voor een variant met spitskool, paddenstoelen en spekreepjes.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig