Rijkgevulde kruidige linzensoep met tomaat en kikkererwten

Heerlijk en net even anders dan anders.

390 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de uien. Snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de knoflook fijn. Laat de linzen en kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.

  2. Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui, bleekselderij, knoflook en kaneel 2 min. op laag vuur. Schep de linzen, kikkererwten en tomatenblokjes erdoor. Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.

  3. Pers de citroen uit en snijd de koriander grof. Roer 1,5 el citroensap (per 4 personen) door de soep. Pureer de soep grof met de staafmixer en verdeel over de kommen. Garneer met de koriander.

  • bereidingstipJe kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Laat goed afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur en serveer.
  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
  • Ui snipperen

    Instructievideo - 00:52 min.

Rijkgevulde kruidige linzensoep met tomaat en kikkererwten

Heerlijk en net even anders dan anders.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig