Volkorenpastasalade met kikkererwten, tomaat en mozzarella
Deze gezonde pastasalade heeft de geliefde caprese-smaken van mozzarella, tomaat en basilicum. En met de toevoeging van kikkererwten wordt deze salade nog een stukje vullender en voedzamer.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Spoel ondertussen de kikkererwten af en laat uitlekken. Snipper de rode uien. Snijd de knoflook fijn en meng met ⅔ van de olie, peper en eventueel zout.
Verdeel de kikkererwten en ui over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de knoflookolie. Rooster in ca. 15 min. goudbruin en knapperig in de oven.
Giet de pasta af en vang 50 ml kookvocht (per 4 personen) op. Spoel de pasta onder koud stromend water in een vergiet en laat uitlekken.
Snijd de tomaten in kwarten. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Hou ¼ van het basilicum apart. Doe de rest van het basilicum in de hoge beker. Voeg het kookvocht, de rest van de knoflook, 1 tl citroenrasp en 1 el citroensap (per 4 personen), de rest van de olie, peper en eventueel zout toe en mix met de staafmixer tot een gladde dressing.
Scheur de mozzarella in stukjes van 1 cm. Meng de tomaten, kikkererwten, ui, mozzarella, rucola en de dressing door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de basilicumblaadjes.
Volkorenpastasalade met kikkererwten, tomaat en mozzarella
Deze gezonde pastasalade heeft de geliefde caprese-smaken van mozzarella, tomaat en basilicum. En met de toevoeging van kikkererwten wordt deze salade nog een stukje vullender en voedzamer.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD167735_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
735 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Spoel ondertussen de kikkererwten af en laat uitlekken. Snipper de rode uien. Snijd de knoflook fijn en meng met ⅔ van de olie, peper en eventueel zout.
Verdeel de kikkererwten en ui over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de knoflookolie. Rooster in ca. 15 min. goudbruin en knapperig in de oven.
Giet de pasta af en vang 50 ml kookvocht (per 4 personen) op. Spoel de pasta onder koud stromend water in een vergiet en laat uitlekken.
Snijd de tomaten in kwarten. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Hou ¼ van het basilicum apart. Doe de rest van het basilicum in de hoge beker. Voeg het kookvocht, de rest van de knoflook, 1 tl citroenrasp en 1 el citroensap (per 4 personen), de rest van de olie, peper en eventueel zout toe en mix met de staafmixer tot een gladde dressing.
Scheur de mozzarella in stukjes van 1 cm. Meng de tomaten, kikkererwten, ui, mozzarella, rucola en de dressing door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de basilicumblaadjes.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)300 g biologische volkorenfusilli
800 g kikkererwten in blik
2 rode uien
3 tenen knoflook
6 el olijfolie extra vierge
500 g cherrytomaten
1 biologische citroen
30 g verse basilicum
317 g buffelmozzarella
85 g rucola
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hoge beker