Kerrie-linzensoep
bewaar
bewaar

Kerrie-linzensoep

Deze gezonde, kruidige soep met linzen, aardappelen, boerenkool en kikkererwten zit boordevol goeds.

35 min. bereiden

Nutri-Score AWat is Nutri-Score?

12 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de uien. Halveer de preien, spoel onder koud stromend water en snijd grof. Verhit ⅔ van de olie in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak de ui en prei 8 min. Roer regelmatig.

Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1½ cm. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de knoflook grof. Snijd de peterselie fijn, bewaar het blad en de steeltjes apart.

Voeg de knoflook en peterseliesteeltjes toe aan de groenten en bak 3 min. mee. Voeg de aardappel, kikkererwten en kerriepoeder toe en bak nog 1 min. Voeg het kokend water toe en breng aan de kook. Laat 20 min. op laag vuur zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de boerenkool 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper. Spoel de linzen onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

Pureer de soep met de staafmixer helemaal glad en roer de zuivelspread, boerenkool, linzen en de helft van de peterselieblaadjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over kommen en bestrooi met de rest van de peterselieblaadjes.

combinatietipLekker met citroen.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kerrie-linzensoep

Deze gezonde, kruidige soep met linzen, aardappelen, boerenkool en kikkererwten zit boordevol goeds.

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig