Snipper de ui. Verhit de olie in een soeppan en bak de pompoen, ui en komijn 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bouillon en het water toe en kook de soep 8 min.
Laat ondertussen de linzen uitlekken en spoel af. Snijd de selderij fijn. Voeg de linzen en 2/3 van de selderij toe aan de soep en kook de laatste 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de rest van de selderij.
Linzensoep met pompoen & komijn
Zo op tafel, lekker voordelig en slank én hartstikke lekker. Genoeg redenen dus om deze soep te proeven!
- serveertipLekker met vers stokbrood.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Gerelateerde recepten
Linzensoep met pompoen & komijn
Zo op tafel, lekker voordelig en slank én hartstikke lekker. Genoeg redenen dus om deze soep te proeven!

4 personen
215 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit de olie in een soeppan en bak de pompoen, ui en komijn 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bouillon en het water toe en kook de soep 8 min.
Laat ondertussen de linzen uitlekken en spoel af. Snijd de selderij fijn. Voeg de linzen en 2/3 van de selderij toe aan de soep en kook de laatste 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de rest van de selderij.
serveertip:Lekker met vers stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 uien
1 el arachideolie
400 g koelverse pompoenstukjes
1 el gemalen komijn
350 ml krachtbouillon rundvlees
1 l kraanwater
800 g linzen in pot
40 g verse selderij