Tonijnfrittata met sperziebonensalade
Rijkgevulde frittata met tonijn en feta! Erbij salade met knapperige sperziebonen en pittige radijsjes.
Aan de slag
Laat de blikjes tonijn uitlekken en vang de olie op. Snijd de koriander fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.
Klop de eieren los met het limoenrasp, ¾ van de koriander en peper. Verhit 2 el opgevangen tonijnolie (per 4 personen) in de koekenpan en bak de broccolirijst 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg het eimengsel toe en roer door. Verkruimel de feta en verdeel met de tonijn erover. Doe de deksel op de pan en laat de frittata in ca. 20 min. op laag vuur garen.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en laat het puntje zitten. Snijd de uien in halve ringen en de radijzen in partjes. Kook de bonen in 6 min. beetgaar. Voeg na 5 min. de ui toe. Giet af, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Verdeel de sperziebonen, ui en radijs over een platte schaal en besprenkel met de olie en 2 el limoensap (per 4 personen). Bestrooi met het sesamzaad en peper.
Bestrooi de frittata met de rest van de koriander en serveer met de salade.
Tonijnfrittata met sperziebonensalade
Rijkgevulde frittata met tonijn en feta! Erbij salade met knapperige sperziebonen en pittige radijsjes.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD127066_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Laat de blikjes tonijn uitlekken en vang de olie op. Snijd de koriander fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.
Klop de eieren los met het limoenrasp, ¾ van de koriander en peper. Verhit 2 el opgevangen tonijnolie (per 4 personen) in de koekenpan en bak de broccolirijst 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg het eimengsel toe en roer door. Verkruimel de feta en verdeel met de tonijn erover. Doe de deksel op de pan en laat de frittata in ca. 20 min. op laag vuur garen.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en laat het puntje zitten. Snijd de uien in halve ringen en de radijzen in partjes. Kook de bonen in 6 min. beetgaar. Voeg na 5 min. de ui toe. Giet af, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Verdeel de sperziebonen, ui en radijs over een platte schaal en besprenkel met de olie en 2 el limoensap (per 4 personen). Bestrooi met het sesamzaad en peper.
Bestrooi de frittata met de rest van de koriander en serveer met de salade.
dieettip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)320 g tonijn in zonnebloemolie in blik
15 g verse koriander
1 limoen
6 scharreleieren
400 g broccolirijst
100 g AH Biologische feta 50+
400 g sperziebonen
3 Biologische rode uien
200 g radijsjes
50 g sesamzaadjes
2 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
rasp