Tomatensoep met gevulde tortellini
Maak je maaltijdsoep compleet met wat Parmezaanse kaas-snippers.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Snijd de courgettes in blokjes van een ½ cm. Verhit de olie in een grote pan. Fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de bleekselderij toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en verkruimel het bouillonblokje erover. Voeg het water toe en breng de soep zachtjes aan de kook.
Voeg de tortellini toe en kook 15-17 min. op laag vuur. Voeg de laatste 5 min. de blokjes courgette toe. Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met het basilicum.
Tomatensoep met gevulde tortellini
Maak je maaltijdsoep compleet met wat Parmezaanse kaas-snippers.
hoofdgerecht
null personen
420 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Snijd de courgettes in blokjes van een ½ cm. Verhit de olie in een grote pan. Fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de bleekselderij toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en verkruimel het bouillonblokje erover. Voeg het water toe en breng de soep zachtjes aan de kook.
Voeg de tortellini toe en kook 15-17 min. op laag vuur. Voeg de laatste 5 min. de blokjes courgette toe. Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met het basilicum.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
1 teen knoflook
3 stengels bleekselderij
2 courgettes
3 el milde olijfolie
400 g tomatenblokjes in blik
1 groentebouillonblokje
1 l kraanwater
220 g tortellini alla carne
15 g verse basilicum