Aardappelkoekjes met lupinebonen en mayo-dilledip
Lupinebonen hebben een nootachtige smaak en stevige bite. In deze aardappelkoekjes met prei en knoflook komen ze dan ook helemaal tot hun recht. Je serveert ze met een frisse spinaziesalade en mayo-dilledip.
Aan de slag
Snijd de uien in dunne halve ringen en de knoflook fijn. Boen de aardappelen schoon en rasp grof. Doe het aardappelrasp in een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Spoel de bonen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.
Doe ⅓ van de geraspte aardappel met de helft van de ui, de knoflook, prei en bonen in de keukenmachine en maal tot een fijn mengsel. Doe in een kom en meng met de rest van de geraspte aardappel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm met je handen 12 aardappelkoekjes (per 4 personen) van het mengsel en druk goed aan.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de walnoten 3-4 min. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Verhit in elke koekenpan ⅓ van de olie op middelhoog vuur en bak de aardappelkoekjes in ca. 18 min. lichtbruin en gaar. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de dille fijn. Meng de rest van de olie met de mosterd, azijn, peper en eventueel zout tot een dressing. Snijd de spinazie grof en meng met de dressing, de rest van de rode ui en de helft van de dille. Bestrooi met de walnoten.
Meng de rest van de dille met de mayonaise. Serveer de aardappelkoekjes met de spinaziesalade en mayo-dilledip.
Aardappelkoekjes met lupinebonen en mayo-dilledip
Lupinebonen hebben een nootachtige smaak en stevige bite. In deze aardappelkoekjes met prei en knoflook komen ze dan ook helemaal tot hun recht. Je serveert ze met een frisse spinaziesalade en mayo-dilledip.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD199580_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
720 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in dunne halve ringen en de knoflook fijn. Boen de aardappelen schoon en rasp grof. Doe het aardappelrasp in een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Spoel de bonen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.
Doe ⅓ van de geraspte aardappel met de helft van de ui, de knoflook, prei en bonen in de keukenmachine en maal tot een fijn mengsel. Doe in een kom en meng met de rest van de geraspte aardappel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm met je handen 12 aardappelkoekjes (per 4 personen) van het mengsel en druk goed aan.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de walnoten 3-4 min. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Verhit in elke koekenpan ⅓ van de olie op middelhoog vuur en bak de aardappelkoekjes in ca. 18 min. lichtbruin en gaar. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de dille fijn. Meng de rest van de olie met de mosterd, azijn, peper en eventueel zout tot een dressing. Snijd de spinazie grof en meng met de dressing, de rest van de rode ui en de helft van de dille. Bestrooi met de walnoten.
Meng de rest van de dille met de mayonaise. Serveer de aardappelkoekjes met de spinaziesalade en mayo-dilledip.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)2 rode uien
1 teen knoflook
750 g iets kruimige aardappelen
400 g lupinebonen
200 g fijngesneden prei
50 g ongezouten walnoten
6 el milde olijfolie
10 g verse dille
1 el milde mosterd
1 el natuurazijn
400 g verse spinazie
100 g Hellmann's vegan mayonaise
Dit heb je nodig
schone theedoek
keukenmachine
koekenpan