Aardappelsalade met makreel en venkel
Altijd een topper bij de BBQ: zelfgemaakte aardappelsalade. Geef deze zomerse salade eens wat extra's met venkel en makreel. Ook lekker als hoofdgerecht!
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon, snijd ze in gelijke stukken van ca. 2½ cm en kook ze in 20 min. gaar. Giet af.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Verwijder het vel van de makreel en verdeel de vis in stukken. Doe ⅓ van de makreel met de mayonaise, mosterd en het citroensap in de hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de venkelknollen in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne plakken. Snijd de dille fijn. Verwijder het vruchtvlees van de partjes gekonfijte citroen en snijd de schil in flinterdunne reepjes.
Meng in een ruime kom de nog warme aardappelen met de makreelmayonaise, venkel, gekonfijte citroen, de helft van de dille en het citroenrasp. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Schep de salade op een schaal en verdeel de rest van de makreel en dille erover. Besprenkel met de olijfolie.
Aardappelsalade met makreel en venkel
Altijd een topper bij de BBQ: zelfgemaakte aardappelsalade. Geef deze zomerse salade eens wat extra's met venkel en makreel. Ook lekker als hoofdgerecht!
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon, snijd ze in gelijke stukken van ca. 2½ cm en kook ze in 20 min. gaar. Giet af.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Verwijder het vel van de makreel en verdeel de vis in stukken. Doe ⅓ van de makreel met de mayonaise, mosterd en het citroensap in de hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de venkelknollen in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne plakken. Snijd de dille fijn. Verwijder het vruchtvlees van de partjes gekonfijte citroen en snijd de schil in flinterdunne reepjes.
Meng in een ruime kom de nog warme aardappelen met de makreelmayonaise, venkel, gekonfijte citroen, de helft van de dille en het citroenrasp. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Schep de salade op een schaal en verdeel de rest van de makreel en dille erover. Besprenkel met de olijfolie.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
1 citroen
165 g gerookte makreelfilet
7 el mayonaise
2 el milde mosterd
2 verse venkelknollen
15 g verse dille
3 partjes gekonfijte citroenen
2 el olijfolie extra vierge
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker