Tomaten-kokossoep met borlottibonen
Wist je dat borlottibonen hun mooie paarse jasje verliezen na het koken? Gelukkig behouden ze die ietwat zoete en nootachtige smaak wel! Lekker in deze kruidige tomatensoep met kokosmelk.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in schuine plakken en de knoflook fijn. Meng de helft van de knoflook met ⅖ van de olie, peper en eventueel zout. Besmeer het brood met de knoflookolie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de helft van de plakken brood met de plantaardige rasp en bak ca. 12 min. in de oven.
Snipper ondertussen de uien. Schil en snijd de peen in plakken van 1 cm en de tomaten in parten. Verhit de rest van de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de ui, tomatenpuree en de rest van de knoflook 5 min.
Voeg de peen en garam masala toe en bak nog 3 min. Voeg de tomaten, het water, ¾ van de kokosmelk en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Spoel de bonen in een vergiet onder koud stromend water, laat uitlekken en roer door de soep. Snijd de platte peterselie fijn. Verdeel de soep over de kommen, besprenkel met de rest van de kokosmelk en strooi de peterselie erover. Serveer met de toast.
Tomaten-kokossoep met borlottibonen
Wist je dat borlottibonen hun mooie paarse jasje verliezen na het koken? Gelukkig behouden ze die ietwat zoete en nootachtige smaak wel! Lekker in deze kruidige tomatensoep met kokosmelk.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD199599_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
660 kcal
30 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in schuine plakken en de knoflook fijn. Meng de helft van de knoflook met ⅖ van de olie, peper en eventueel zout. Besmeer het brood met de knoflookolie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de helft van de plakken brood met de plantaardige rasp en bak ca. 12 min. in de oven.
Snipper ondertussen de uien. Schil en snijd de peen in plakken van 1 cm en de tomaten in parten. Verhit de rest van de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de ui, tomatenpuree en de rest van de knoflook 5 min.
Voeg de peen en garam masala toe en bak nog 3 min. Voeg de tomaten, het water, ¾ van de kokosmelk en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Spoel de bonen in een vergiet onder koud stromend water, laat uitlekken en roer door de soep. Snijd de platte peterselie fijn. Verdeel de soep over de kommen, besprenkel met de rest van de kokosmelk en strooi de peterselie erover. Serveer met de toast.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 Frans afbakstokbrood
4 tenen knoflook
5 el milde olijfolie
100 g plantaardige rasp mild
2 middelgrote uien
200 g winterpeen
600 g tomaten
70 g tomatenpuree
1 el garam masala
500 ml water
400 ml kokosmelk
1 vegan groentebouillonblokje
200 g borlottibonen uit blik
7½ g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer