Gevulde paprika met bulgur, linzen en harissa
Lekker én knap op je bord, deze gevulde paprika's met kruidige bulgur en linzen. Extra fijn dat je maar 15 min. bezig bent, de oven doet de rest!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten, maar laat het steeltje zitten. Leg de halve paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper. Bak ca. 10 min. in de oven.
Kook ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de sjalotten. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de sjalot 3 min. op middelhoog vuur.
Snijd de tomaten in kwarten en hak de amandelen grof. Spoel de linzen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.
Giet de bulgur af en meng met de harissa, gebakken sjalot, cherrytomaten, linzen, amandelen, peper en eventueel zout. Neem de halve paprika’s uit de oven en dep vanbinnen voorzichtig droog met keukenpapier. Vul ze met het bulgur-linzenmengsel, zet terug in de oven en bak nog ca. 15 min. Snijd de bosui fijn en strooi erover.
Gevulde paprika met bulgur, linzen en harissa
Lekker én knap op je bord, deze gevulde paprika's met kruidige bulgur en linzen. Extra fijn dat je maar 15 min. bezig bent, de oven doet de rest!
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD199588_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten, maar laat het steeltje zitten. Leg de halve paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper. Bak ca. 10 min. in de oven.
Kook ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de sjalotten. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de sjalot 3 min. op middelhoog vuur.
Snijd de tomaten in kwarten en hak de amandelen grof. Spoel de linzen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.
Giet de bulgur af en meng met de harissa, gebakken sjalot, cherrytomaten, linzen, amandelen, peper en eventueel zout. Neem de halve paprika’s uit de oven en dep vanbinnen voorzichtig droog met keukenpapier. Vul ze met het bulgur-linzenmengsel, zet terug in de oven en bak nog ca. 15 min. Snijd de bosui fijn en strooi erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)2 zakken paprikamix
3 el milde olijfolie
200 g biologische volkorenbulgur
150 g sjalotten
250 g cherrytomaten
75 g gezouten amandelen
400 g linzen in blik
3 el milde harissa
2 bosuien
Dit heb je nodig
bakpapier