Mealprep kip, bulgur en geroosterde wintergroente
1x koken, 6x eten! Serveer de elementen steeds net een beetje anders. Verwarm bijvoorbeeld de bulgur, kip en groenten en serveer de dressing en kikkererwten apart. Of bak de bulgur, kip en groenten nog even in een wok met extra chili.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de spruitjes ontdooien. Spoel de kikkererwten in een vergiet, laat uitlekken en dep goed droog met keukenpapier en schep om met ⅙ van de olie en komijn. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 35 min. boven in de oven. Schep halverwege om.
Schil ondertussen de winterpeen en pastinaak en snijd ze in stukken van 2 cm. Snijd de uien in halve ringen. Halveer de spruitjes. Schep alle groenten om met de helft van de olie en peper. Verdeel over de tweede met bakpapier beklede bakplaat en rooster de groenten onder in de oven in ca. 25 min. gaar. Schep halverwege om.
Bereid ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de knoflook fijn. Snijd de kip in dunne reepjes. Verhit ⅙ van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip in 15 min. gaar. Voeg na 5 min. de knoflook toe, roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de peterselie grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de peterselie met de rest van de olie, het citroensap en -rasp en het water in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad.
Laat alles afkoelen en verdeel de bulgur, groente en kip over de bakjes.
Mealprep kip, bulgur en geroosterde wintergroente
1x koken, 6x eten! Serveer de elementen steeds net een beetje anders. Verwarm bijvoorbeeld de bulgur, kip en groenten en serveer de dressing en kikkererwten apart. Of bak de bulgur, kip en groenten nog even in een wok met extra chili.
hoofdgerecht
null porties
680 kcal
50 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de spruitjes ontdooien. Spoel de kikkererwten in een vergiet, laat uitlekken en dep goed droog met keukenpapier en schep om met ⅙ van de olie en komijn. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 35 min. boven in de oven. Schep halverwege om.
Schil ondertussen de winterpeen en pastinaak en snijd ze in stukken van 2 cm. Snijd de uien in halve ringen. Halveer de spruitjes. Schep alle groenten om met de helft van de olie en peper. Verdeel over de tweede met bakpapier beklede bakplaat en rooster de groenten onder in de oven in ca. 25 min. gaar. Schep halverwege om.
Bereid ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de knoflook fijn. Snijd de kip in dunne reepjes. Verhit ⅙ van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip in 15 min. gaar. Voeg na 5 min. de knoflook toe, roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de peterselie grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de peterselie met de rest van de olie, het citroensap en -rasp en het water in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad.
Laat alles afkoelen en verdeel de bulgur, groente en kip over de bakjes.
bewaartip:
variatietip:
variatietip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g diepvries spruitjes
400 g kikkererwten in blik
6 el milde olijfolie
1 el gemalen komijnzaad
300 g winterpenen
400 g pastinaken
4 middelgrote uien
450 g biologische volkorenbulgur
6 tenen knoflook
450 g scharrelkipfilets
30 g verse platte peterselie
1 biologische citroen
3 el water
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hoge beker
bakje met deksel