Mealprep tonijn met dille aardappeltjes en geroosterde bleekselderij
bewaar
bewaar

Mealprep tonijn met dille aardappeltjes en geroosterde bleekselderij

Deze gezonde mealprep is goed voor 6 porties die 3 dagen houdbaar zijn. Serveer het elke dag net een beetje anders en meng alles tot een maaltijdsalade met wat Griekse yoghurt of bak de aardappels los nog even in de pan.

45 min. bereiden / 50 min. oventijd

Nutri-Score AWat is Nutri-Score?

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de bleekselderij in stukken van 5 cm. Halveer de prei (niet helemaal door) en spoel onder koud stromend water. Snijd in stukken van 5 cm. Snijd de uien in halve ringen. Verdeel de bleekselderij, prei en ui over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de ongepelde knoflook ertussen. Schep om met de helft van de olie, breng op smaak met peper en rooster ca. 50 min. in de oven.

Boen ondertussen de aardappels schoon, snijd in gelijke stukken van 3 cm en kook ze in 20 min. gaar.

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de helft van het citroenrasp door de aardappelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd de dille fijn. Spoel de bonen in een vergiet onder koud stromend water. Laat uitlekken. Giet de tonijn af. Meng de tonijn met de bonen, dille, het citroensap en de rest van het citroenrasp en de rest van de olie. Knijp de geroosterde tenen knoflook erboven uit, breng op smaak met peper en schep om.

Bewaar de aardappelen, tonijn-bonensalade en geroosterde groenten in aparte bakjes max. 3 dagen in de koelkast.

bewaartipBewaar de aardappelen, tonijn-bonensalade en geroosterde groenten in aparte bakjes max. 3 dagen in de koelkast.
variatietip1 - Meng de aardappelen met de geroosterde groenten en de tonijn-bonensalade tot een maaltijdsalade. Lekker met 1 el yoghurt Griekse stijl 0% erdoor.
variatietip2 - Verwarm de aardappelen en groenten in de magnetron. Lekker met extra groene kruiden, zoals peterselie of bieslook. Eet de tonijn-bonensalade er koud bij. Lekker met chilivlokken.
bewaartip3 - Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de aardappelen op hoog vuur, serveer met de groenten en de tonijn-bonensalade. Lekker met een zachtgekookt eitje.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mealprep tonijn met dille aardappeltjes en geroosterde bleekselderij

Deze gezonde mealprep is goed voor 6 porties die 3 dagen houdbaar zijn. Serveer het elke dag net een beetje anders en meng alles tot een maaltijdsalade met wat Griekse yoghurt of bak de aardappels los nog even in de pan.

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig