Bulgurbowl met geroosterde bonen en geitenkaas
Een kleurrijk kommetje vol gezonds! Met kidneybonen en kikkererwten uit blik tover je met gemak deze bowl op tafel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de uien in dunne parten. Spoel de bonen onder koud stromend water, laat goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Hou 1 el kikkererwten apart (per 4 personen), meng de rest met de ui en de helft van de komijnzaad.
Verdeel de kikkererwten met ui over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de kidneybonen ernaast. Besprenkel met ⅓ van de olie en peper en rooster in 20-25 min. goudbruin en knapperig. Schep halverwege om.
Bereid ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de rode biet grof en snijd de rucola grof. Maak de avocado schoon en snijd in dunne plakjes. Doe de achtergehouden kikkererwten met de tahin, de rest van het komijnzaad, de azijn, de rest van de olie, 2-3 el water, peper en eventueel zout in de hakmolen en maal fijn tot een gladde dressing.
Schep de bulgur in kommen en verdeel de ui, kikkererwten, rode biet, rucola en avocado erover. Verkruimel de geitenkaas erover en schenk de dressing erover.
Bulgurbowl met geroosterde bonen en geitenkaas
Een kleurrijk kommetje vol gezonds! Met kidneybonen en kikkererwten uit blik tover je met gemak deze bowl op tafel.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198084_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
25 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de uien in dunne parten. Spoel de bonen onder koud stromend water, laat goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Hou 1 el kikkererwten apart (per 4 personen), meng de rest met de ui en de helft van de komijnzaad.
Verdeel de kikkererwten met ui over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de kidneybonen ernaast. Besprenkel met ⅓ van de olie en peper en rooster in 20-25 min. goudbruin en knapperig. Schep halverwege om.
Bereid ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de rode biet grof en snijd de rucola grof. Maak de avocado schoon en snijd in dunne plakjes. Doe de achtergehouden kikkererwten met de tahin, de rest van het komijnzaad, de azijn, de rest van de olie, 2-3 el water, peper en eventueel zout in de hakmolen en maal fijn tot een gladde dressing.
Schep de bulgur in kommen en verdeel de ui, kikkererwten, rode biet, rucola en avocado erover. Verkruimel de geitenkaas erover en schenk de dressing erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)250 g middelgrote uien
400 g kidneybonen in blik
400 g kikkererwten in blik
1 tl komijnzaad
3 el milde olijfolie
250 g biologische volkorenbulgur
500 g biologische gekookte rode bieten
75 g rucola
1 avocado
1 el tahin sesampasta
1 el natuurazijn
2½ el water
100 g Chavroux pure geitenkaas 45+
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hakmolen