Cake met peer met gepaneerde ijsbol
Aan de slag
Met mixer boter zacht mixen. Cakemix, eieren en melk toevoegen en 1 min. tot glad geheel kloppen. Daarna nog 5 min. mixen. Beslag in ingevette cakevorm doen en op 160 °C in midden van oven in 60-70 min. gaarbakken. Laten afkoelen. In droge koekenpan amandelschaafsel lichtbruin roosteren. Laten afkoelen. Peren schillen, halveren, van klokhuis ontdoen en in partjes snijden. Met mixer slagroom en vanillesuiker stijfkloppen. Van cake 4 plakken snijden en op vier bordjes leggen. Slagroom over cake verdelen. Met peer garneren. Bolletjes ijs snel door amandelschaafsel rollen en naast cake leggen.
Cake met peer met gepaneerde ijsbol
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_013513_612x450_JPG.jpg)
nagerecht
null personen
395 kcal
10 min. bereiden
70 min. wachten
Aan de slag
Met mixer boter zacht mixen. Cakemix, eieren en melk toevoegen en 1 min. tot glad geheel kloppen. Daarna nog 5 min. mixen. Beslag in ingevette cakevorm doen en op 160 °C in midden van oven in 60-70 min. gaarbakken. Laten afkoelen. In droge koekenpan amandelschaafsel lichtbruin roosteren. Laten afkoelen. Peren schillen, halveren, van klokhuis ontdoen en in partjes snijden. Met mixer slagroom en vanillesuiker stijfkloppen. Van cake 4 plakken snijden en op vier bordjes leggen. Slagroom over cake verdelen. Met peer garneren. Bolletjes ijs snel door amandelschaafsel rollen en naast cake leggen.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)200 g boter
1 pak cakemix
3 eieren
50 ml halfvolle melk
1 zakje amandelschaafsel
2 rijpe handperen
1 bekertje slagroom
1 zakje vanillesuiker
4 bolletjes roomijs
Dit heb je nodig
mixer
cakevorm inhoud 1 liter, ingevet