Groentelasagne met komijnrijst
Aan de slag
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Aubergines schoonmaken, in lengte in 6 plakken snijden en 3 min. onder hete grill roosteren. Ui pellen en in halve ringen snijden. Kaas raspen op grove rasp. Helft olie in wok verhitten en hierin in 5 min. groenten bakken met 1/2 el komijn en naar smaak zout en peper. Noten grof hakken, kort goudbruin roosteren in hete droge koekenpan. Helft plakken aubergine in ovenschaal leggen. Groenten en noten erover verdelen. Rest plakken aubergine erop leggen, bestrooien met kaas en onder hete grill in 5 min. kaas laten smelten. Rest olie in koekenpan verhitten, ui in 3 min. zacht en lichtbruin bakken. Rest komijn toevoegen en 1 min. meebakken. Rijst mengen met uimengsel en op smaak brengen met zout en peper. Aubergineschotel over 4 borden verdelen. Komijnrijst ernaast scheppen.
Groentelasagne met komijnrijst
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_013689_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
929 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Aubergines schoonmaken, in lengte in 6 plakken snijden en 3 min. onder hete grill roosteren. Ui pellen en in halve ringen snijden. Kaas raspen op grove rasp. Helft olie in wok verhitten en hierin in 5 min. groenten bakken met 1/2 el komijn en naar smaak zout en peper. Noten grof hakken, kort goudbruin roosteren in hete droge koekenpan. Helft plakken aubergine in ovenschaal leggen. Groenten en noten erover verdelen. Rest plakken aubergine erop leggen, bestrooien met kaas en onder hete grill in 5 min. kaas laten smelten. Rest olie in koekenpan verhitten, ui in 3 min. zacht en lichtbruin bakken. Rest komijn toevoegen en 1 min. meebakken. Rijst mengen met uimengsel en op smaak brengen met zout en peper. Aubergineschotel over 4 borden verdelen. Komijnrijst ernaast scheppen.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)400 g snelkookrijst
2 aubergines
1 ui
150 g Zaanlander kaas
4 eetlepels olie
1 zak Hollandse
2 eetlepels komijnzaad
1 zakje notenmelange
Dit heb je nodig
ovenschaal
wok