Aardappelsalade met tonijn en sperziebonen
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen in een bodempje water met zout in 15-20 min. gaar. Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Kook de sperziebonen in een bodempje water met zout in 5-6 min. knapperig gaar. Giet de sperziebonen af en spoel ze onder koud stromend water.
Snijd de ui in fijne ringen en laat de tonijn uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Meng de aardappelen met de ui, tonijn, olijven, slasaus en de peterselie. Breng de aardappelsalade op smaak met (versgemalen) peper en zout. Verdeel de rucola over borden en schep de aardappelsalade erop.
Aardappelsalade met tonijn en sperziebonen
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_005146_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
390 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen in een bodempje water met zout in 15-20 min. gaar. Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Kook de sperziebonen in een bodempje water met zout in 5-6 min. knapperig gaar. Giet de sperziebonen af en spoel ze onder koud stromend water.
Snijd de ui in fijne ringen en laat de tonijn uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Meng de aardappelen met de ui, tonijn, olijven, slasaus en de peterselie. Breng de aardappelsalade op smaak met (versgemalen) peper en zout. Verdeel de rucola over borden en schep de aardappelsalade erop.
bereidingstip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 kg vastkokende aardappelen
300 g verse sperziebonen
1 rode ui
370 g tonijnstukken in water
30 g verse peterselie
75 g zwarte olijven in plakjes
6 el halfvolle slasaus
75 g rucola