Pasta met tonijn en groenten
Lekker met geraspte belegen kaas.
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de bonen in stukjes van 2 cm. Kook in 6 min. beetgaar en giet af.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar trek 2 min. van de kooktijd af. Giet de pasta af.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de kookroom toe en verwarm nog 1 min. Laat de tonijn en olijven uitlekken. Snijd de tomaten in stukjes. Voeg de tonijn, olijven, tomaten en de pasta toe. Breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 2 min. Voeg de sperziebonen toe en verdeel de pasta over diepe borden.
Sperziebonen schoonmaken
Instructievideo - 00:22 min.
Pasta met tonijn en groenten
Lekker met geraspte belegen kaas.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_007280_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de bonen in stukjes van 2 cm. Kook in 6 min. beetgaar en giet af.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar trek 2 min. van de kooktijd af. Giet de pasta af.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de kookroom toe en verwarm nog 1 min. Laat de tonijn en olijven uitlekken. Snijd de tomaten in stukjes. Voeg de tonijn, olijven, tomaten en de pasta toe. Breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 2 min. Voeg de sperziebonen toe en verdeel de pasta over diepe borden.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)300 g verse sperziebonen
300 g schelpjespasta
1 ui
2 el traditionele olijfolie
250 ml kookroom light
195 g tonijnstukken in water
120 g zwarte olijven
2 tomaten