Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de bonen in stukjes van 2 cm. Kook in 6 min. beetgaar en giet af.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar trek 2 min. van de kooktijd af. Giet de pasta af.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de kookroom toe en verwarm nog 1 min. Laat de tonijn en olijven uitlekken. Snijd de tomaten in stukjes. Voeg de tonijn, olijven, tomaten en de pasta toe. Breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 2 min. Voeg de sperziebonen toe en verdeel de pasta over diepe borden.
Pasta met tonijn en groenten
Lekker met geraspte belegen kaas.
Sperziebonen schoonmaken
Instructievideo - 00:22 min.
Gerelateerde recepten
Pasta met tonijn en groenten
Lekker met geraspte belegen kaas.

hoofdgerecht
4 personen
535 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de bonen in stukjes van 2 cm. Kook in 6 min. beetgaar en giet af.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar trek 2 min. van de kooktijd af. Giet de pasta af.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de kookroom toe en verwarm nog 1 min. Laat de tonijn en olijven uitlekken. Snijd de tomaten in stukjes. Voeg de tonijn, olijven, tomaten en de pasta toe. Breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 2 min. Voeg de sperziebonen toe en verdeel de pasta over diepe borden.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g verse sperziebonen
300 g schelpjespasta
1 ui
2 el traditionele olijfolie
250 ml kookroom light
195 g tonijnstukken in water
120 g zwarte olijven
2 tomaten