Kruidig gevulde courgette
Handig voor een etentje, want je kunt ze van tevoren vullen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze uit met een eetlepel. Laat een halve cm vruchtvlees aan de rand zitten. Snijd het losgesneden vruchtvlees fijn en meng het met de crème fraîche en de salie. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
Vet de ovenschaal in. Leg de courgettes in de ovenschaal en vul ze met het salie-courgettemengsel. Bestrooi de halve courgettes met de pijnboompitten en de geraspte kaas. Bak ze in ca. 20 min. gaar en goudbruin.
Kruidig gevulde courgette
Handig voor een etentje, want je kunt ze van tevoren vullen.
bijgerecht
null personen
160 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze uit met een eetlepel. Laat een halve cm vruchtvlees aan de rand zitten. Snijd het losgesneden vruchtvlees fijn en meng het met de crème fraîche en de salie. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
Vet de ovenschaal in. Leg de courgettes in de ovenschaal en vul ze met het salie-courgettemengsel. Bestrooi de halve courgettes met de pijnboompitten en de geraspte kaas. Bak ze in ca. 20 min. gaar en goudbruin.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 courgettes
1 el crème fraîche
½ tl gedroogde salie
2 el traditionele olijfolie
2 el pijnboompitten
50 g geraspte oude kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal