Witlof-appelschotel met rauwe ham
De basis: aardappel-appelpuree. Erop: witlof met ham. En erover: geitenkaas. Een lekker stevige ovenmaaltijd voor koude dagen.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook ze in water met zout op laag vuur in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de appels in vier parten en verwijder de klokhuizen. Voeg na 15 min. aan de aardappelen toe.
Snijd de onderkanten van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook het witlof 5 min. Laat uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Stamp de aardappelen en de appels met de pureestamper tot een grove puree en breng op smaak met peper en zout. Schep in de ovenschaal. Wikkel elk half struikje witlof in een plakje ham en leg op de puree. Schud de pot Aardappel Anders krachtig en schenk de inhoud gelijkmatig uit over het witlof. Bestrooi met de geitenkaas.
Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin. Serveer direct.
Pureren
Instructievideo - 00:51 min.
Witlof-appelschotel met rauwe ham
De basis: aardappel-appelpuree. Erop: witlof met ham. En erover: geitenkaas. Een lekker stevige ovenmaaltijd voor koude dagen.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_014628_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
30 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook ze in water met zout op laag vuur in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de appels in vier parten en verwijder de klokhuizen. Voeg na 15 min. aan de aardappelen toe.
Snijd de onderkanten van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook het witlof 5 min. Laat uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Stamp de aardappelen en de appels met de pureestamper tot een grove puree en breng op smaak met peper en zout. Schep in de ovenschaal. Wikkel elk half struikje witlof in een plakje ham en leg op de puree. Schud de pot Aardappel Anders krachtig en schenk de inhoud gelijkmatig uit over het witlof. Bestrooi met de geitenkaas.
Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin. Serveer direct.
kookstaptip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 kg iets kruimige aardappel
3 elstar-appels
500 g witlof
1 pak Coburger ham
390 ml Aardappel Anders bacon ui
50 g geraspte geitenkaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (ca. 2 liter)
pureestamper