Witlof-appelschotel met rauwe ham
bewaar
bewaar

Witlof-appelschotel met rauwe ham

De basis: aardappel-appelpuree. Erop: witlof met ham. En erover: geitenkaas. Een lekker stevige ovenmaaltijd voor koude dagen.

30 min. bereiden / 35 min. oventijd

6 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook ze in water met zout op laag vuur in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de appels in vier parten en verwijder de klokhuizen. Voeg na 15 min. aan de aardappelen toe.

Snijd de onderkanten van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook het witlof 5 min. Laat uitlekken.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Stamp de aardappelen en de appels met de pureestamper tot een grove puree en breng op smaak met peper en zout. Schep in de ovenschaal. Wikkel elk half struikje witlof in een plakje ham en leg op de puree. Schud de pot Aardappel Anders krachtig en schenk de inhoud gelijkmatig uit over het witlof. Bestrooi met de geitenkaas.

Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin. Serveer direct.

kookstaptipDe aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.
variatietipGemalen geitenkaas is ook heerlijk op een pizza, over pasta en op een tosti met tomaat.

Pureren

Instructievideo - 00:51 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Witlof-appelschotel met rauwe ham

De basis: aardappel-appelpuree. Erop: witlof met ham. En erover: geitenkaas. Een lekker stevige ovenmaaltijd voor koude dagen.

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig