Kabeljauwhaasje met wilde spinazie

440 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Besprenkel de tomaten in de kleinere ovenschaal met 2 el olie en zet ze ca. 15 min. in de oven. Bestrooi met zeezout naar smaak wanneer de tomaten beginnen te verschrompelen en licht gekaramelliseerd zijn.

  2. Kook ondertussen de visfond met de slagroom op laag vuur tot 1/5 in. Roer af en toe. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg naar smaak citroensap toe aan de fond.

  3. Breng water aan de kook. Kook de spinazie in 1 min. gaar en giet af.

  4. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de stukjes kabeljauw kort op de huid. Leg de vis met de huid naar beneden in de grotere ovenschaal en zet 4 min. in de oven bij de tomaten tot de vis net gaar is. Bestrooi met zeezout.

  5. Meng de garnalen met 1 el citroenrasp en een paar druppels olijfolie extra vierge.

  6. Klop de fond met een staafmixer schuimig. Verdeel de spinazie over 4 diepe borden met de portioneerring. Leg de vis erop en verdeel de fond en garnalen erover. Leg op ieder bord 3 tomaten.

  • algemeenNaam deelnemer: Hans Been.
  • Vis en vlees bakken

    Instructievideo - 00:58 min.

Kabeljauwhaasje met wilde spinazie

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig