Pasta pesto met kip
Pasta pesto: door de pesto blijft de spaghetti heerlijk smeuïg. De gegrilde kip past er goed bij.
Aan de slag
Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in water met zout in 6-8 min. beetgaar. Kook de spaghetti in water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk ondertussen de kip met de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan.
Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Meng de spaghetti met de pesto, wat kookvocht en eventueel peper en zout. Verdeel de spaghetti over de borden en leg er de kipfilet bij. Verdeel rucola over de kipfilet. Sprenkel er olijfolie over en rasp er de kaas boven. Serveer met broccoli.
Pesto maken
Instructievideo - 04:35 min.
Pasta pesto met kip
Pasta pesto: door de pesto blijft de spaghetti heerlijk smeuïg. De gegrilde kip past er goed bij.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_043954_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
700 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in water met zout in 6-8 min. beetgaar. Kook de spaghetti in water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk ondertussen de kip met de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan.
Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Meng de spaghetti met de pesto, wat kookvocht en eventueel peper en zout. Verdeel de spaghetti over de borden en leg er de kipfilet bij. Verdeel rucola over de kipfilet. Sprenkel er olijfolie over en rasp er de kaas boven. Serveer met broccoli.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)700 g broccoli
350 g spaghetti
300 g kipfilet à la minute
2 el traditionele olijfolie
90 g pesto alla Genovese
40 g rucola
3 el extra vergine olijfolie
50 g Grana Padano kaasflakes
Dit heb je nodig
grillpan