Hollandse nagerechten
Zoek je typisch Hollandse nagerechten? De beste recepten speciaal voor jou, zoals hangop met fruit, warme appeltaart en heerlijke pudding. Maak ze zelf!
![Peren met bitterkoekjesroom Peren met bitterkoekjesroom](https://static.ah.nl/static/recepten/img_029503_220x162_JPG.jpg 220w 162h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_029503_302x220_JPG.jpg 302w 220h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_029503_440x324_JPG.jpg 440w 324h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_029503_612x450_JPG.jpg 612w 450h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_029503_1024x748_JPG.jpg 1024w 748h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_029503_1224x900_JPG.jpg 1224w 900h)
Peren met bitterkoekjesroom
- Leg de bitterkoekjes op een grote schaal en laat onafgedekt in 4 uur uitdrogen.
- Maal de bitterkoekjes fijn in de keukenmachine. Rooster ondertussen het amandelschaafsel 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Doe op een bord en laat afkoelen.
- Schil de peren en halveer ze in de lengte. Verwijder het klokhuis. Verdeel de peren over 4 bordjes. Doe de slagroom met de klopfix in een kom, klop stijf en schep voorzichtig de bitterkoekjeskruim erdoor.
- Verdeel de bitterkoekjesroom over de peren en garneer met het amandelschaafsel.