Gnocchi met courgette in tomatensaus
Zomers gerecht met een saus vol mediterrane groente.
Aan de slag
Snijd de salieblaadjes fijn. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak het spek, de gnocchi en salie in 10 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
Halveer ondertussen de courgettes in de lengte en snijd in stukken van 1 cm.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de courgette, rozemarijn, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de pastasaus toe en verwarm nog 4 min.
Serveer de gnocchi met de courgette in tomatensaus. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Groente in de lengte snijden
Instructievideo - 00:45 min.
Gnocchi met courgette in tomatensaus
Zomers gerecht met een saus vol mediterrane groente.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_059155_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
915 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de salieblaadjes fijn. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak het spek, de gnocchi en salie in 10 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
Halveer ondertussen de courgettes in de lengte en snijd in stukken van 1 cm.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de courgette, rozemarijn, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de pastasaus toe en verwarm nog 4 min.
Serveer de gnocchi met de courgette in tomatensaus. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)15 g verse salieblaadjes
4 el traditionele olijfolie
200 g magere gerookte spekreepjes
500 g gnocchi
2 courgettes
2 tenen knoflook
2 tl gebroken rozemarijn
600 g pastasaus traditional
100 g Parmigiano Reggiano