Gnocchi carbonara
Klassieke pasta met spek en roomsaus, maar dan net even anders.
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan en bak het spek 3 min. Voeg de gnocchi toe en bak 5 min. mee op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Halveer ondertussen de courgette en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in stukken van 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Voeg de courgette, knoflook en wat peper toe aan de gnocchi en bak nog 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
Doe ondertussen de carbonarasaus en tuinerwten in een pan en verwarm 6 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Schep ¾ van de peterselie door de gnocchi en verdeel over 4 borden. Verdeel de carbonara-tuinerwtensaus erover en garneer met de rest van de peterselie.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Gnocchi carbonara
Klassieke pasta met spek en roomsaus, maar dan net even anders.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_073317_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan en bak het spek 3 min. Voeg de gnocchi toe en bak 5 min. mee op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Halveer ondertussen de courgette en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in stukken van 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Voeg de courgette, knoflook en wat peper toe aan de gnocchi en bak nog 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
Doe ondertussen de carbonarasaus en tuinerwten in een pan en verwarm 6 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Schep ¾ van de peterselie door de gnocchi en verdeel over 4 borden. Verdeel de carbonara-tuinerwtensaus erover en garneer met de rest van de peterselie.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 el arachideolie
100 g magere gerookte spekreepjes
500 g gnocchi
1 courgette
2 knoflook
520 g carbonarasaus
300 g diepvries tuinerwten
20 g verse platte peterselie