Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bak ondertussen in een hapjespan zonder olie of boter de spekblokjes in 5 min. knapperig. Snijd de champignons in kwarten. Voeg de champignons toe en bak 3 min. mee op hoog vuur.
Snijd ondertussen de courgette in blokjes van een 1/2 cm (brunoise) en bak 2 min. mee. Schenk de saus erbij en verwarm nog 4 min. Giet de pasta af en schep met de kaas door de saus. Verdeel over de diepe borden.
Macaroni met spekjes en courgette
Vraag de kinderen welke pasta ze het lekkerst vinden, en ze zeggen in koor: macaroni!
- combinatietipLekker met grof gesneden basilicum.
- bewaartipMacaroni over? Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de overgebleven pasta in een ovenschaal en strooi er 1 zakje gemalen kaas (150 g) over. Verwarm ca. 20 min. in de oven.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Gerelateerde recepten
Macaroni met spekjes en courgette
Vraag de kinderen welke pasta ze het lekkerst vinden, en ze zeggen in koor: macaroni!

hoofdgerecht
4 personen
800 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bak ondertussen in een hapjespan zonder olie of boter de spekblokjes in 5 min. knapperig. Snijd de champignons in kwarten. Voeg de champignons toe en bak 3 min. mee op hoog vuur.
Snijd ondertussen de courgette in blokjes van een 1/2 cm (brunoise) en bak 2 min. mee. Schenk de saus erbij en verwarm nog 4 min. Giet de pasta af en schep met de kaas door de saus. Verdeel over de diepe borden.
combinatietip:Lekker met grof gesneden basilicum.
bewaartip:Macaroni over? Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de overgebleven pasta in een ovenschaal en strooi er 1 zakje gemalen kaas (150 g) over. Verwarm ca. 20 min. in de oven.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g macaroni
250 g gerookte spekblokjes
500 g champignons
2 courgette
400 g pastasaus traditional
300 g gormas kaas 70+