Macaroni met spekjes en courgette

Vraag de kinderen welke pasta ze het lekkerst vinden, en ze zeggen in koor: macaroni!

800 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bak ondertussen in een hapjespan zonder olie of boter de spekblokjes in 5 min. knapperig. Snijd de champignons in kwarten. Voeg de champignons toe en bak 3 min. mee op hoog vuur.

  2. Snijd ondertussen de courgette in blokjes van een 1/2 cm (brunoise) en bak 2 min. mee. Schenk de saus erbij en verwarm nog 4 min. Giet de pasta af en schep met de kaas door de saus. Verdeel over de diepe borden.

  • combinatietipLekker met grof gesneden basilicum.
  • bewaartipMacaroni over? Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de overgebleven pasta in een ovenschaal en strooi er 1 zakje gemalen kaas (150 g) over. Verwarm ca. 20 min. in de oven.
  • Brunoise snijden

    Instructievideo - 00:38 min.

Macaroni met spekjes en courgette

Vraag de kinderen welke pasta ze het lekkerst vinden, en ze zeggen in koor: macaroni!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig