Gnocchi-ovenschotel met gegrilde courgette (advertorial)
De beste aardappelen en tarwebloem vinden elkaar in deze gnocchi. De perfecte basis voor een heerlijke ovenschotel met mozzarella, basilicum en Parmezaanse kaas. Gegrilde courgette erbij en klaar!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 C. Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes. Verhit 3 el olie (per 4 personen) in een hapjespan en bak de gnocchi 5 min. op middelhoog vuur. Pluk de blaadjes van de basilicum. Voeg de tomatenblokjes en het basilicum toe en verwarm nog 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de gnocchi met de saus over de ovenschaal. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel erover. Rasp de Parmezaanse kaas erover en bak de ovenschotel ca. 20 min. tot de kaas gesmolten en gegratineerd is.
Verhit ondertussen de grillpan op hoog vuur. Snijd de courgettes in plakken van ca. 1 cm dik en meng met 3 el olie (per 4 personen). Gril de courgette in delen in 4 min. gaar, keer halverwege. Meng met de rest van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de ovenschotel met de gegrilde courgette.
Gnocchi-ovenschotel met gegrilde courgette (advertorial)
De beste aardappelen en tarwebloem vinden elkaar in deze gnocchi. De perfecte basis voor een heerlijke ovenschotel met mozzarella, basilicum en Parmezaanse kaas. Gegrilde courgette erbij en klaar!
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD164574_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
820 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 C. Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes. Verhit 3 el olie (per 4 personen) in een hapjespan en bak de gnocchi 5 min. op middelhoog vuur. Pluk de blaadjes van de basilicum. Voeg de tomatenblokjes en het basilicum toe en verwarm nog 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de gnocchi met de saus over de ovenschaal. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel erover. Rasp de Parmezaanse kaas erover en bak de ovenschotel ca. 20 min. tot de kaas gesmolten en gegratineerd is.
Verhit ondertussen de grillpan op hoog vuur. Snijd de courgettes in plakken van ca. 1 cm dik en meng met 3 el olie (per 4 personen). Gril de courgette in delen in 4 min. gaar, keer halverwege. Meng met de rest van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de ovenschotel met de gegrilde courgette.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)2 tenen knoflook
7 el milde olijfolie
1 kg De Cecco gnocchi di patate
15 g verse basilicum
800 g tomatenblokjes in blik
125 g mozzarella
50 g Parmigiano Reggiano
2 courgettes
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)
grillpan