Gnocchi in rijke tomatensaus
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Kaas in 8 lange plakken schaven en op met bakpapier beklede bakplaat leggen. In 3-5 min. goudbruin en knapperig bakken. Rest kaas schaven. Gnocchi koken volgens aanwijzingen op verpakking. 3 el olie in pan verhitten en hierin groenten 3 min. roerbakken. Tomatenblokjes met sap toevoegen, aan de kook laten komen en ca. 5 min. zachtjes laten koken. Grote blaadjes basilicum kleiner scheuren. Gnocchi mengen met saus en nog 3 min. verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Helft basilicumblaadjes en rest olie erdoor roeren. Gnocchi over 4 diepe borden verdelen, kaaskoekjes erop leggen en bestrooien met rest basilicumblaadjes. Geschaafde kaas erbij geven.
Gnocchi in rijke tomatensaus
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_013770_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
601 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Kaas in 8 lange plakken schaven en op met bakpapier beklede bakplaat leggen. In 3-5 min. goudbruin en knapperig bakken. Rest kaas schaven. Gnocchi koken volgens aanwijzingen op verpakking. 3 el olie in pan verhitten en hierin groenten 3 min. roerbakken. Tomatenblokjes met sap toevoegen, aan de kook laten komen en ca. 5 min. zachtjes laten koken. Grote blaadjes basilicum kleiner scheuren. Gnocchi mengen met saus en nog 3 min. verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Helft basilicumblaadjes en rest olie erdoor roeren. Gnocchi over 4 diepe borden verdelen, kaaskoekjes erop leggen en bestrooien met rest basilicumblaadjes. Geschaafde kaas erbij geven.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 stuk Grana Padano (kaas
1 pak gnocchi di patate
5 eetlepels olijfolie
1 zak Italiaanse roerbakgroentemix
1 blik tomatenblokjes
1 zakje verse basilicum
Dit heb je nodig
bakplaat met bakpapier