Macaroni ovenschotel met broccoli, tuinerwten en mozzarella
Het is weer tijd voor een ovenschotel! Deze macaroni-ovenschotel met broccoli, tuinerwten en mozzarella, welteverstaan.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
Doe de broccoli en tuinerwten in een vergiet, giet de macaroni erover af en vang 100 ml (per 4 personen) kookvocht op.
Vet de ovenschaal in met de olie. Snijd de knoflook fijn. Meng de zuivelspread met het kookvocht en de knoflook. Doe de macaroni, broccoli en tuinerwten in de ovenschaal en meng met het zuivelspread-mengsel.
Laat ondertussen de mozzarella uitlekken en scheur in stukken. Verdeel over het macaroni-mengsel. Bak de gratin ca. 30 min. in de oven.
Macaroni ovenschotel met broccoli, tuinerwten en mozzarella
Het is weer tijd voor een ovenschotel! Deze macaroni-ovenschotel met broccoli, tuinerwten en mozzarella, welteverstaan.
hoofdgerecht
null personen
755 kcal
10 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
Doe de broccoli en tuinerwten in een vergiet, giet de macaroni erover af en vang 100 ml (per 4 personen) kookvocht op.
Vet de ovenschaal in met de olie. Snijd de knoflook fijn. Meng de zuivelspread met het kookvocht en de knoflook. Doe de macaroni, broccoli en tuinerwten in de ovenschaal en meng met het zuivelspread-mengsel.
Laat ondertussen de mozzarella uitlekken en scheur in stukken. Verdeel over het macaroni-mengsel. Bak de gratin ca. 30 min. in de oven.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g volkorenmacaroni
500 g diepvries broccoliroosjes
500 g diepvries tuinerwten
1 el milde olijfolie
2 tenen knoflook
400 g zuivelspread knoflook en kruiden
220 g mozzarella
Dit heb je nodig
ovenschaal L (AH Spaaractie)