Macaroni ovenschotel met spinazie, broccoli en mozzarella
Snelle ovenschotels bestaan! Deze macaroni-ovenschotel met spinazie, broccoli en mozzarella staat al in 15 min. in de oven. Kun jij ondertussen de tafeldekken!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Leg ondertussen het sneetje brood op een bakplaat en rooster ca. 10 min. in de oven.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ¾ van de olie in een steelpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 3 min. Meng het tarwemeel erdoor en laat op laag vuur 3 min. garen. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in delen toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Blijf roeren totdat je een dunne bechamelsaus krijgt, dit duurt ca. 5 min. Roer de zuivelspread erdoor.
Vet ondertussen de ovenschaal in met de rest van de olie. Doe de broccoli en spinazie in een vergiet en giet de macaroni erover af. Verdeel over de ovenschaal en meng de bechamelsaus erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Scheur de mozzarella in stukken en verdeel erover. Verkruimel het geroosterd brood als broodkruim erover en bak de ovenschotel ca. 30 min. in de oven.
Macaroni ovenschotel met spinazie, broccoli en mozzarella
Snelle ovenschotels bestaan! Deze macaroni-ovenschotel met spinazie, broccoli en mozzarella staat al in 15 min. in de oven. Kun jij ondertussen de tafeldekken!
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD172169_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
15 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Leg ondertussen het sneetje brood op een bakplaat en rooster ca. 10 min. in de oven.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ¾ van de olie in een steelpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 3 min. Meng het tarwemeel erdoor en laat op laag vuur 3 min. garen. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in delen toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Blijf roeren totdat je een dunne bechamelsaus krijgt, dit duurt ca. 5 min. Roer de zuivelspread erdoor.
Vet ondertussen de ovenschaal in met de rest van de olie. Doe de broccoli en spinazie in een vergiet en giet de macaroni erover af. Verdeel over de ovenschaal en meng de bechamelsaus erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Scheur de mozzarella in stukken en verdeel erover. Verkruimel het geroosterd brood als broodkruim erover en bak de ovenschotel ca. 30 min. in de oven.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)300 g volkorenmacaroni
1 sneetje volkorenbrood
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
2 el volkoren tarwemeel
500 ml halfvolle melk
50 g zuivelspread naturel
450 g diepvries broccoliroosjes
500 g diepvries spinazie
200 g mozzarella
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)