Appelstamppot (hete bliksem)
bewaar
bewaar

Appelstamppot (hete bliksem)

Met deze oer-Hollandse stamppot ga je echt even terug in de tijd. Maar lekker is-ie wel!

20 min. bereiden / 15 min. oventijd

6 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in 15 min. gaar. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de stukken appel op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en zout en laat het 15 min. garen in de hete oven. Verwarm ondertussen de melk. Giet de aardappelen af en stamp met de olie en de melk tot een romige puree. Voeg peper en eventueel zout naar smaak toe. Meng de helft van de bosui en alle kaas door de puree. Schep op het laatste moment voorzichtig de appelblokjes erdoor zodat deze heel blijven. Strooi voor het serveren de rest van de bosui over de hete bliksem.

algemeenU kunt de stamppot 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm op de dag zelf 15 min. in een voorverwarmde oven op 175 °C. Strooi voor het serveren de bosui erover.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Appelstamppot (hete bliksem)

Met deze oer-Hollandse stamppot ga je echt even terug in de tijd. Maar lekker is-ie wel!

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig