Appelstamppot (hete bliksem)
Met deze oer-Hollandse stamppot ga je echt even terug in de tijd. Maar lekker is-ie wel!
Aan de slag
Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in 15 min. gaar. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de stukken appel op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en zout en laat het 15 min. garen in de hete oven. Verwarm ondertussen de melk. Giet de aardappelen af en stamp met de olie en de melk tot een romige puree. Voeg peper en eventueel zout naar smaak toe. Meng de helft van de bosui en alle kaas door de puree. Schep op het laatste moment voorzichtig de appelblokjes erdoor zodat deze heel blijven. Strooi voor het serveren de rest van de bosui over de hete bliksem.
Appelstamppot (hete bliksem)
Met deze oer-Hollandse stamppot ga je echt even terug in de tijd. Maar lekker is-ie wel!
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_004406_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in 15 min. gaar. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de stukken appel op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en zout en laat het 15 min. garen in de hete oven. Verwarm ondertussen de melk. Giet de aardappelen af en stamp met de olie en de melk tot een romige puree. Voeg peper en eventueel zout naar smaak toe. Meng de helft van de bosui en alle kaas door de puree. Schep op het laatste moment voorzichtig de appelblokjes erdoor zodat deze heel blijven. Strooi voor het serveren de rest van de bosui over de hete bliksem.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 kg kruimige aardappel
6 goudrenet-appels
100 ml melk
1 el traditionele olijfolie
1 zakje bosui
100 g geraspte emmentaler
Dit heb je nodig
bakpapier
pureestamper