Hete bliksem met geroosterde spruitjes en worst

Hete bliksem is een oud-Nederlandse stamppot met appel. Dit recept combineert het friszoete van de appel met geroosterde spruitjes en knapperige braadworst. Ook lekker met vegetarische stamppotblokjes!

645 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden / 30 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Snijd de uien in dunne parten. Verwijder het klokhuis van de appels en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Verdeel de spruitjes over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de ui en stukjes appel over de andere helft en besprenkel alles met ½ olie. Rooster ca. 30 min. in de oven.

  2. Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.

  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de braadworsten 7-8 min. Keer regelmatig.

  4. Giet de aardappelen af, doe terug in de pan en voeg de melk toe. Stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de geroosterde ui en appel erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en verdeel de geroosterde spruitjes en de worst erover.

  • vegatipGebruik in plaats van de worst 150 g AH Stamppotblokjes. Meng de helft van de blokjes in stap 4 door de stamppot en bestrooi met de andere helft.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Hete bliksem met geroosterde spruitjes en worst

Hete bliksem is een oud-Nederlandse stamppot met appel. Dit recept combineert het friszoete van de appel met geroosterde spruitjes en knapperige braadworst. Ook lekker met vegetarische stamppotblokjes!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig