Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Snijd de uien in dunne parten. Verwijder het klokhuis van de appels en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Verdeel de spruitjes over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de ui en stukjes appel over de andere helft en besprenkel alles met ½ olie. Rooster ca. 30 min. in de oven.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de braadworsten 7-8 min. Keer regelmatig.
Giet de aardappelen af, doe terug in de pan en voeg de melk toe. Stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de geroosterde ui en appel erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en verdeel de geroosterde spruitjes en de worst erover.
Hete bliksem met geroosterde spruitjes en worst
Hete bliksem is een oud-Nederlandse stamppot met appel. Dit recept combineert het friszoete van de appel met geroosterde spruitjes en knapperige braadworst. Ook lekker met vegetarische stamppotblokjes!
- vegatipGebruik in plaats van de worst 150 g AH Stamppotblokjes. Meng de helft van de blokjes in stap 4 door de stamppot en bestrooi met de andere helft.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Hete bliksem met geroosterde spruitjes en worst
Hete bliksem is een oud-Nederlandse stamppot met appel. Dit recept combineert het friszoete van de appel met geroosterde spruitjes en knapperige braadworst. Ook lekker met vegetarische stamppotblokjes!

hoofdgerecht
4 personen
645 kcal
35 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Snijd de uien in dunne parten. Verwijder het klokhuis van de appels en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Verdeel de spruitjes over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de ui en stukjes appel over de andere helft en besprenkel alles met ½ olie. Rooster ca. 30 min. in de oven.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de braadworsten 7-8 min. Keer regelmatig.
Giet de aardappelen af, doe terug in de pan en voeg de melk toe. Stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de geroosterde ui en appel erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en verdeel de geroosterde spruitjes en de worst erover.
vegatip:Gebruik in plaats van de worst 150 g AH Stamppotblokjes. Meng de helft van de blokjes in stap 4 door de stamppot en bestrooi met de andere helft.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g spruitjes
4 middelgrote uien
3 friszoete appels
4 el milde olijfolie
1 kg iets kruimige aardappel
4 varkensbraadworsten
150 ml halfvolle melk
Dit heb je nodig
bakpapier
pureestamper