Kip madras
Uit de Indiase keuken. Mild van smaak. Lekker met gele rijst.
Aan de slag
Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip in 5 min. bruin. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de rode paprika's in reepjes. Snijd de tomaten in partjes. Voeg de ui toe aan de kip en bak 5 min. mee. Voeg de paprika, tomaat, currypasta en het water toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. garen.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de yoghurt toe aan de kip en warm 2 min. door. Verdeel de rijst over de borden.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Kip madras
Uit de Indiase keuken. Mild van smaak. Lekker met gele rijst.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_048612_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
710 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip in 5 min. bruin. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de rode paprika's in reepjes. Snijd de tomaten in partjes. Voeg de ui toe aan de kip en bak 5 min. mee. Voeg de paprika, tomaat, currypasta en het water toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. garen.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de yoghurt toe aan de kip en warm 2 min. door. Verdeel de rijst over de borden.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)500 g kipkluifjes
75 g ongezouten roomboter
2 uien
2 rode paprika's
3 tomaten
3 el milde currypasta
150 ml kraanwater
325 g gele rijst
250 ml Griekse yoghurt