Tomatensoep met chipolata
Van soep met ballen naar tomatensoep met chipolata.
Aan de slag
Ontvel de tomaten: verwijder het kroontje en kerf de tomaat aan de onderkant kruislings in. Dompel 10 sec. onder in kokend water, totdat het velletje omkrult. Dompel de tomaten onder in koud water, of houd onder koud stromend water. Haal voorzichtig de schil van de tomaat.
Snipper de ui. Verhit de olie in een soeppan en fruit de tomatenpuree 1 min. op middelhoog vuur. Pers de knoflook boven de pan, voeg de ui, peper en eventueel zout toe en bak al roerend 5 min.
Snijd ondertussen de ontvelde tomaten elk in 8 parten. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Voeg ze met de bouillontabletten, tomaten en het water bij de groenten. Laat 15 min. zachtjes koken.
Haal ondertussen het vel van de chipolata, snijd de worstjes elk in 4 stukken. Vorm er met vochtige handen balletjes van. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de balletjes in 5 min. op middelhoog vuur gaar.
Neem de pan soep van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg de balletjes toe. Schep de soep in kommen.
Hoe maak je tomatensoep?
Instructievideo - 05:13 min.
Tomatensoep met chipolata
Van soep met ballen naar tomatensoep met chipolata.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD174738_612x450_JPG.jpg)
bijgerecht
null personen
235 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Ontvel de tomaten: verwijder het kroontje en kerf de tomaat aan de onderkant kruislings in. Dompel 10 sec. onder in kokend water, totdat het velletje omkrult. Dompel de tomaten onder in koud water, of houd onder koud stromend water. Haal voorzichtig de schil van de tomaat.
Snipper de ui. Verhit de olie in een soeppan en fruit de tomatenpuree 1 min. op middelhoog vuur. Pers de knoflook boven de pan, voeg de ui, peper en eventueel zout toe en bak al roerend 5 min.
Snijd ondertussen de ontvelde tomaten elk in 8 parten. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Voeg ze met de bouillontabletten, tomaten en het water bij de groenten. Laat 15 min. zachtjes koken.
Haal ondertussen het vel van de chipolata, snijd de worstjes elk in 4 stukken. Vorm er met vochtige handen balletjes van. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de balletjes in 5 min. op middelhoog vuur gaar.
Neem de pan soep van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg de balletjes toe. Schep de soep in kommen.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 kg romatomaat
1 middelgrote ui
2 el milde olijfolie
70 g tomatenpuree
1 teen knoflook
2 takjes verse tijm
2 rundvleesbouillontabletten
750 ml kokend water
5 runderchipolata
Dit heb je nodig
staafmixer