Hamster-tomatensoep
Met de AH Hamsters is het altijd gezellig. Dus door hamsterpasta toe te voegen aan de tomatensoep wordt het avondeten pas echt een feestje!
Aan de slag
Klop het ei los met de kwark en ⅓ van de olie. Voeg het volkorenmeel en peper toe en kneed tot een deeg. Verpak in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten.
Rol ondertussen met vochtige handen kleine balletjes van de tartaar. Kook de pasta 6 min., giet af, spoel af onder koud stromend water en laat staan tot gebruik.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken (per 4 personen) en rol elk stuk uit tot een sliert van 40 cm lang. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak ca. 10 min. in de oven. Haal de stengels eruit en bestrijk met de bakkwast met ⅓ van de olie. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas en de tijm. Bak in nog 15-20 min. lichtbruin en krokant. Haal uit de oven en verhoog de temperatuur naar 210 °C.
Halveer ondertussen de tomaten. Schil de peen en snijd in stukken van 2 cm en snijd de uien in kwarten. Pak de knoflook in een stukje aluminiumfolie in. Schep de tomaten, peen en ui om met de rest van de olie. Verdeel met de knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 25-30 min. in de oven.
Voeg de groente met het vrijgekomen vocht toe aan een (soep)pan. Voeg het kokende water toe en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng de soep op middelhoog vuur aan de kook, voeg de soepballetjes toe en kook nog 5 min. Voeg de gekookte pasta toe aan de soep en verwarm nog 2-3 min. lichtbruin en krokant.
Verdeel de soep over kommen en bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Serveer de soepstengels erbij.
Hamster-tomatensoep
Met de AH Hamsters is het altijd gezellig. Dus door hamsterpasta toe te voegen aan de tomatensoep wordt het avondeten pas echt een feestje!
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198043_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
670 kcal
30 min. bereiden
60 min. oventijd
Aan de slag
Klop het ei los met de kwark en ⅓ van de olie. Voeg het volkorenmeel en peper toe en kneed tot een deeg. Verpak in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten.
Rol ondertussen met vochtige handen kleine balletjes van de tartaar. Kook de pasta 6 min., giet af, spoel af onder koud stromend water en laat staan tot gebruik.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken (per 4 personen) en rol elk stuk uit tot een sliert van 40 cm lang. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak ca. 10 min. in de oven. Haal de stengels eruit en bestrijk met de bakkwast met ⅓ van de olie. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas en de tijm. Bak in nog 15-20 min. lichtbruin en krokant. Haal uit de oven en verhoog de temperatuur naar 210 °C.
Halveer ondertussen de tomaten. Schil de peen en snijd in stukken van 2 cm en snijd de uien in kwarten. Pak de knoflook in een stukje aluminiumfolie in. Schep de tomaten, peen en ui om met de rest van de olie. Verdeel met de knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 25-30 min. in de oven.
Voeg de groente met het vrijgekomen vocht toe aan een (soep)pan. Voeg het kokende water toe en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng de soep op middelhoog vuur aan de kook, voeg de soepballetjes toe en kook nog 5 min. Voeg de gekookte pasta toe aan de soep en verwarm nog 2-3 min. lichtbruin en krokant.
Verdeel de soep over kommen en bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Serveer de soepstengels erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 scharrelei
40 g magere kwark
3 el milde olijfolie
75 g volkoren tarwemeel
150 g rundertartaar
100 g volkoren hamsterpasta
150 g Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+
1 tl gedroogde tijm
500 g romatomaten
200 g winterpeen
300 g middelgrote uien
2 tenen knoflook
600 ml kokend water
Dit heb je nodig
vershoudfolie
bakpapier
bakkwastje
Staafmixer