Snijd de knoflook grof, de ui in parten en de bleekselderij in dunne boogjes. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaten in blokjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook, bleekselderij en winterpeen ca. 5 min. op middelhoog vuur.
Doe de gebakken groente, tomatenblokjes, het bouillonblokje, de rozemarijn, suiker en het kokende water in de slowcooker. Schep door elkaar en gaar gedurende 6-8 uur in de gesloten pan op een lage stand. Voeg zo nodig extra water toe aan de soep.
Voeg het basilicum toe en pureer met de staafmixer of in een blender glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over kommen en schaaf met een dunschiller de Parmezaanse kaas erover. Verdeel de rest van het basilicum erover.
Tomatensoep uit de slowcooker
Tomatensoep maken uit de slowcooker is heel makkelijk: gooi alle groenten, bouillon en kruiden bij elkaar en een paar uur later heb je een heerlijke tomatensoep. Lekker met wat Parmezaanse kaas, basilicum en stokbrood.
- combinatietipLekker met stokbrood.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Tomatensoep uit de slowcooker
Tomatensoep maken uit de slowcooker is heel makkelijk: gooi alle groenten, bouillon en kruiden bij elkaar en een paar uur later heb je een heerlijke tomatensoep. Lekker met wat Parmezaanse kaas, basilicum en stokbrood.

hoofdgerecht
4 personen
195 kcal
15 min. bereiden
8 uur wachten
Aan de slag
Snijd de knoflook grof, de ui in parten en de bleekselderij in dunne boogjes. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaten in blokjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook, bleekselderij en winterpeen ca. 5 min. op middelhoog vuur.
Doe de gebakken groente, tomatenblokjes, het bouillonblokje, de rozemarijn, suiker en het kokende water in de slowcooker. Schep door elkaar en gaar gedurende 6-8 uur in de gesloten pan op een lage stand. Voeg zo nodig extra water toe aan de soep.
Voeg het basilicum toe en pureer met de staafmixer of in een blender glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over kommen en schaaf met een dunschiller de Parmezaanse kaas erover. Verdeel de rest van het basilicum erover.
combinatietip:Lekker met stokbrood.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 tenen knoflook
1 middelgrote ui
2 stengels bleekselderij
200 g winterpenen
750 g romatomaten
2 el milde olijfolie
1 groentebouillontablet
1 tl gedroogde rozemarijn
1 tl kristalsuiker
400 ml kokend water
15 g verse basilicum
50 g Parmigiano Reggiano
Dit heb je nodig
slowcooker (5 liter)
staafmixer
dunschiller