Tomatensoep uit de slowcooker

Tomatensoep maken uit de slowcooker is heel makkelijk: gooi alle groenten, bouillon en kruiden bij elkaar en een paar uur later heb je een heerlijke tomatensoep. Lekker met wat Parmezaanse kaas, basilicum en stokbrood.

195 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 8 uur wachten

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de knoflook grof, de ui in parten en de bleekselderij in dunne boogjes. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaten in blokjes.

  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook, bleekselderij en winterpeen ca. 5 min. op middelhoog vuur.

  3. Doe de gebakken groente, tomatenblokjes, het bouillonblokje, de rozemarijn, suiker en het kokende water in de slowcooker. Schep door elkaar en gaar gedurende 6-8 uur in de gesloten pan op een lage stand. Voeg zo nodig extra water toe aan de soep.

  4. Voeg het basilicum toe en pureer met de staafmixer of in een blender glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over kommen en schaaf met een dunschiller de Parmezaanse kaas erover. Verdeel de rest van het basilicum erover.

  • combinatietipLekker met stokbrood.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Tomatensoep uit de slowcooker

Tomatensoep maken uit de slowcooker is heel makkelijk: gooi alle groenten, bouillon en kruiden bij elkaar en een paar uur later heb je een heerlijke tomatensoep. Lekker met wat Parmezaanse kaas, basilicum en stokbrood.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig