Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de ingevette ovenschaal met het croissantdeeg en druk de naden dicht. Snijd het deeg eventueel wat bij. Bedek het deeg met een vel bakpapier dat iets groter is dan de schaal en vul met de blindbakvulling. Bak de bodem ca. 10 min. in de oven.
Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen. Schaaf met een kaasschaaf de courgette in de lengte in linten. Snijd de peterselie fijn.
Klop de eieren los met de yoghurt, kaas, de helft van de peterselie, peper en eventueel zout. Verdeel de rode ui en courgettelinten over de bodem van de quiche en schenk het eimengsel erover. Bak de quiche 50-55 min. in de oven goudbruin en gaar. Dek na ca. 15 min. af met aluminiumfolie.
Laat 5 min. afkoelen en haal uit de vorm. Verdeel de ham in roosjes erover en bestrooi met de rest van de peterselie.
Croissantquiche met ham en courgette
Gek op quiche? Gek op croissants? Deze croissantquiche met ham en courgette combineert het beste van twee werelden. Ideaal voor op de brunchtafel!
- bereidingstipJe kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur of verwarm losjes afgedekt met aluminiumfolie 20-30 min. op 160 °C in de oven.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Croissantquiche met ham en courgette
Gek op quiche? Gek op croissants? Deze croissantquiche met ham en courgette combineert het beste van twee werelden. Ideaal voor op de brunchtafel!

8 porties
295 kcal
20 min. bereiden
5 min. wachten
1 uur 5 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de ingevette ovenschaal met het croissantdeeg en druk de naden dicht. Snijd het deeg eventueel wat bij. Bedek het deeg met een vel bakpapier dat iets groter is dan de schaal en vul met de blindbakvulling. Bak de bodem ca. 10 min. in de oven.
Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen. Schaaf met een kaasschaaf de courgette in de lengte in linten. Snijd de peterselie fijn.
Klop de eieren los met de yoghurt, kaas, de helft van de peterselie, peper en eventueel zout. Verdeel de rode ui en courgettelinten over de bodem van de quiche en schenk het eimengsel erover. Bak de quiche 50-55 min. in de oven goudbruin en gaar. Dek na ca. 15 min. af met aluminiumfolie.
Laat 5 min. afkoelen en haal uit de vorm. Verdeel de ham in roosjes erover en bestrooi met de rest van de peterselie.
bereidingstip:Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur of verwarm losjes afgedekt met aluminiumfolie 20-30 min. op 160 °C in de oven.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
340 g super croissantdeeg
1 rode ui
1 courgette
15 g verse peterselie
4 middelgrote scharreleieren
150 g yoghurt Griekse stijl 10%
100 g geraspte Franse gruyère kaas 47+
90 g Prosciutto di Parma
Dit heb je nodig
taartvorm (SMEG, ingevet)
bakpapier
blindbakvulling