Quiche met zalm, courgette en bietjes
Zet de lente op tafel met deze kleurrijke quiche. Dat is pas quiche op zijn paasbest.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Snijd de courgette in smalle reepjes van 4 cm. Snijd de rode biet in partjes. Ris ondertussen de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd de bieslook in dunne ringetjes.
Bekleed de springvorm met bakpapier. Rol de plakjes bladerdeeg uit tot een ronde lap van Ø 30 cm. Bekleed de vorm ermee en zorg voor een opstaande rand van 3 cm. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met het paneermeel.
Snijd de knoflook fijn en de uien in dunne parten. Klop de eieren los met de yoghurt. Voeg de knoflook, de helft van de rozemarijn, de helft van de bieslook en de geraspte kaas toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes. Verdeel zalm en de eivulling over de taartbodem en verdeel de courgette, ui en rode biet erover. Dek de taart af met aluminumfolie.
Bak de taart in ca. 55 min. iets onder het midden van de oven gaar. Haal uit de oven, verwijder het aluminiumfolie en bak nog ca. 20 min tot goudgeel. Laat 5 min. afkoelen in de vorm. Verwijder de springvorm en bestrooi met de achtergehouden rozemarijn en bieslook en de sla.
Quiche met zalm, courgette en bietjes
Zet de lente op tafel met deze kleurrijke quiche. Dat is pas quiche op zijn paasbest.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD174731_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
20 min. bereiden
5 min. wachten
75 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Snijd de courgette in smalle reepjes van 4 cm. Snijd de rode biet in partjes. Ris ondertussen de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd de bieslook in dunne ringetjes.
Bekleed de springvorm met bakpapier. Rol de plakjes bladerdeeg uit tot een ronde lap van Ø 30 cm. Bekleed de vorm ermee en zorg voor een opstaande rand van 3 cm. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met het paneermeel.
Snijd de knoflook fijn en de uien in dunne parten. Klop de eieren los met de yoghurt. Voeg de knoflook, de helft van de rozemarijn, de helft van de bieslook en de geraspte kaas toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes. Verdeel zalm en de eivulling over de taartbodem en verdeel de courgette, ui en rode biet erover. Dek de taart af met aluminumfolie.
Bak de taart in ca. 55 min. iets onder het midden van de oven gaar. Haal uit de oven, verwijder het aluminiumfolie en bak nog ca. 20 min tot goudgeel. Laat 5 min. afkoelen in de vorm. Verwijder de springvorm en bestrooi met de achtergehouden rozemarijn en bieslook en de sla.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)6 plakjes diepvries bladerdeeg
1 courgette
300 g gekookte rode bieten
5 g verse rozemarijn
8 g verse bieslook
1 el paneermeel
1 teen knoflook
2 rode uien
5 scharreleieren
200 g yoghurt Griekse stijl 10%
75 g geraspte jong belegen kaas
100 g gerookte zalm
50 g rucolaslamelange
Dit heb je nodig
springvorm (ø 26 cm, ingevet)
bakpapier