Frittata met lentegroente, munt en witte kaas
Lekker veel groen, wij zeggen: doen! Dat wordt een eitje met deze frittata gevuld met lentegroente en munt.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de helft van de knoflook fijn. Verhit ¼ van de olie in de pan en fruit de ui en fijngesneden knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de bevroren tuinerwten toe en bak nog 5 min. Snijd ondertussen de bieten in plakjes van een ½ cm.
Verkruimel de witte kaas. Klop de eieren los en voeg 100 g witte kaas (per 4 personen) en het erwten-uimengsel toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bekleed de bodem van de quichevorm met bakpapier en verdeel de plakjes biet erover. Schenk het frittatamengsel in de quichevorm. Bak de frittata ca. 25 min. in het midden van de oven. Bak de laatste 10 min. de schnittbroodjes mee.
Snijd ondertussen de munt grof, houd 1 el (per 4 personen) apart. Doe de munt met de rest van de witte kaas, de rest van de knoflook, de rest van de olie en de yoghurt in de hakmolen en pureer tot een smeuïge spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de frittata uit de oven en laat 15 min. afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm, snijd in kwarten en verdeel over borden. Verdeel de spread erover en bestrooi met de achtergehouden munt. Serveer de schnittbroodjes erbij.
Frittata met lentegroente, munt en witte kaas
Lekker veel groen, wij zeggen: doen! Dat wordt een eitje met deze frittata gevuld met lentegroente en munt.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD174701_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
770 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de helft van de knoflook fijn. Verhit ¼ van de olie in de pan en fruit de ui en fijngesneden knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de bevroren tuinerwten toe en bak nog 5 min. Snijd ondertussen de bieten in plakjes van een ½ cm.
Verkruimel de witte kaas. Klop de eieren los en voeg 100 g witte kaas (per 4 personen) en het erwten-uimengsel toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bekleed de bodem van de quichevorm met bakpapier en verdeel de plakjes biet erover. Schenk het frittatamengsel in de quichevorm. Bak de frittata ca. 25 min. in het midden van de oven. Bak de laatste 10 min. de schnittbroodjes mee.
Snijd ondertussen de munt grof, houd 1 el (per 4 personen) apart. Doe de munt met de rest van de witte kaas, de rest van de knoflook, de rest van de olie en de yoghurt in de hakmolen en pureer tot een smeuïge spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de frittata uit de oven en laat 15 min. afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm, snijd in kwarten en verdeel over borden. Verdeel de spread erover en bestrooi met de achtergehouden munt. Serveer de schnittbroodjes erbij.
bereidingstip:
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
4 el extra vierge olijfolie
225 g diepvries fijne tuinerwten
500 g gekookte rode bieten
200 g witte kaas
8 scharreleieren
6 schnittbroodjes
15 g verse munt
50 g yoghurt Griekse stijl 10%
Dit heb je nodig
ronde quiche- of taartvorm (Ø 28 cm, ingevet)
bakpapier
staafmixer met hakmolen