Quiche lorraine met ham en bosuitjes
Deze klassieker valt bij velen in de smaak en hij is eenvoudig om te maken. Serveer de quiche lorraine met een frisse radijssalade, om het compleet te maken.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet de quichevorm in met de milde olijfolie en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. uit. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de ham fijn en de bosuien in dunne ringetjes. Klop de eieren los in een ruime kom. Voeg de ham, kaas, slagroom en de helft van de bosui toe. Verkruimel het spek erboven en roer door.
Verdeel het mengsel over het bladerdeeg. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 55 min. goudbruin en gaar. Dek de laatste 10 min. af met aluminiumfolie .
Snijd ondertussen de tomaat en radijs in parten. Klop de azijn en de extra vierge olijfolie tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de sla om met de tomaat, radijs, dressing en de rest van de bosui. Serveer bij de quiche.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Quiche lorraine met ham en bosuitjes
Deze klassieker valt bij velen in de smaak en hij is eenvoudig om te maken. Serveer de quiche lorraine met een frisse radijssalade, om het compleet te maken.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_056241_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
810 kcal
20 min. bereiden
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet de quichevorm in met de milde olijfolie en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. uit. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de ham fijn en de bosuien in dunne ringetjes. Klop de eieren los in een ruime kom. Voeg de ham, kaas, slagroom en de helft van de bosui toe. Verkruimel het spek erboven en roer door.
Verdeel het mengsel over het bladerdeeg. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 55 min. goudbruin en gaar. Dek de laatste 10 min. af met aluminiumfolie .
Snijd ondertussen de tomaat en radijs in parten. Klop de azijn en de extra vierge olijfolie tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de sla om met de tomaat, radijs, dressing en de rest van de bosui. Serveer bij de quiche.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)6 plakjes diepvries bladerdeeg
½ el milde olijfolie
50 g gerookt ontbijtspek
100 g yorkham
6 bosuien
5 middelgrote scharreleieren
150 g geraspte Franse gruyère kaas 47+
125 ml verse slagroom
250 g romaatjes
1 bosje radijs
2 el witte wijnazijn
3½ el extra vierge olijfolie
200 g eikenbladslamelange
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 26 cm)