Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de kaas en halveer de plakken ham. Rol het croissantdeeg uit en snijd volgens de aanwijzingen op de verpakking in driehoeken.
Haal de blaadjes van de takjes peterselie, verdeel de blaadjes over het gehele croissantdeeg en druk aan. Draai de driehoeken om, zodat de versierde kant aan de onderkant ligt.
Verdeel de ham en kaas over het brede deel van de driehoeken aan de kant zonder kruiden. Rol de driehoeken op tot croissants.
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Bestrooi met de peterselie.
Ham-kaascroissant met groene kruiden
Deze ham-kaascroissants met groene kruiden zijn bijna te mooi om op te eten. Druk peterselieblaadjes in het croissantdeeg, rol op en voilà: je kunstwerkjes kunnen de oven in.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Ham-kaascroissant met groene kruiden
Deze ham-kaascroissants met groene kruiden zijn bijna te mooi om op te eten. Druk peterselieblaadjes in het croissantdeeg, rol op en voilà: je kunstwerkjes kunnen de oven in.

6 personen
270 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de kaas en halveer de plakken ham. Rol het croissantdeeg uit en snijd volgens de aanwijzingen op de verpakking in driehoeken.
Haal de blaadjes van de takjes peterselie, verdeel de blaadjes over het gehele croissantdeeg en druk aan. Draai de driehoeken om, zodat de versierde kant aan de onderkant ligt.
Verdeel de ham en kaas over het brede deel van de driehoeken aan de kant zonder kruiden. Rol de driehoeken op tot croissants.
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Bestrooi met de peterselie.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
80 g jong belegen 48+ kaas
100 g achterham
340 g super croissantdeeg
10 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
bakpapier