Spinaziesoep
Dit soeprecept is razendsnel klaar. De crème fraîche maakt hem heerlijk romig en geeft een lichtzure smaak.
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅓ van de boter in een ruime soeppan en fruit de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het water toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Voeg de spinazie toe en laat 2 min. koken.
Neem van het vuur, voeg de rest van de boter toe en pureer de soep met de staafmixer in 2 min. glad.
Ui fruiten
Instructievideo - 00:31 min.
Spinaziesoep
Dit soeprecept is razendsnel klaar. De crème fraîche maakt hem heerlijk romig en geeft een lichtzure smaak.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD128904_612x450_JPG.jpg)
voorgerecht
null personen
175 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅓ van de boter in een ruime soeppan en fruit de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het water toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Voeg de spinazie toe en laat 2 min. koken.
Neem van het vuur, voeg de rest van de boter toe en pureer de soep met de staafmixer in 2 min. glad.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 middelgrote ui
1 teen knoflook
75 g ongezouten roomboter
500 ml kraanwater
1 groentebouillonblokje
400 g verse spinazie
Dit heb je nodig
staafmixer