Geroosterde aubergines met sinaasappeldressing

De aubergines worden in de oven lekker zacht. De sinaasappeldressing geeft een heerlijk frisse smaak

415 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 45 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen. Leg de aubergines met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Duw de blaadjes oregano in het vruchtvlees. Bestrooi met weinig zout en besprenkel elke helft met 1 el olie. Bak ca. 45 min. in de oven.

  3. Pers de sinaasappels uit. Kook het sap in een steelpan in tot de helft. Meng het sap met de rest van de olie en de kappertjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de dressing afkoelen.

  4. Snijd de bieslook fijn en hak de pecannoten grof. Leg de aubergines op een schaal en besprenkel met de dressing. Strooi de noten en bieslook erover. Bon appétit!

  • Geroosterde aubergines

    Instructievideo - 02:33 min.

Geroosterde aubergines met sinaasappeldressing

De aubergines worden in de oven lekker zacht. De sinaasappeldressing geeft een heerlijk frisse smaak

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig