Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in de keukenmachine in flinterdunne plakjes. Snijd ook de bosuitjes in de keukenmachine in dunne plakjes. Verwijder de steelaanzet van de peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in dunne ringetjes.
Schep de aardappelplakjes om met de bosui, rode peper, kaas, slagroom en het zout. Vet de ovenschaal in. Doe in de ovenschaal en druk licht aan. Bak de gratin ca. 35 min. in de oven. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
Zoeteaardappelgratin met bosui
Héél veel smaak: met bosui, rode peper en Parmezaanse kaas.
- bewaartipJe kunt de gratin 1 dag van tevoren maken. Laat helemaal afkoelen, snijd in porties en bewaar in de koelkast. Verwarm in 20 min. in een voorverwarmde oven van 170 °C.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Gerelateerde recepten
Zoeteaardappelgratin met bosui
Héél veel smaak: met bosui, rode peper en Parmezaanse kaas.

bijgerecht
4 personen
500 kcal
10 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in de keukenmachine in flinterdunne plakjes. Snijd ook de bosuitjes in de keukenmachine in dunne plakjes. Verwijder de steelaanzet van de peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in dunne ringetjes.
Schep de aardappelplakjes om met de bosui, rode peper, kaas, slagroom en het zout. Vet de ovenschaal in. Doe in de ovenschaal en druk licht aan. Bak de gratin ca. 35 min. in de oven. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
bewaartip:Je kunt de gratin 1 dag van tevoren maken. Laat helemaal afkoelen, snijd in porties en bewaar in de koelkast. Verwarm in 20 min. in een voorverwarmde oven van 170 °C.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg zoete aardappel
3 bosuien
1 rode peper
100 g Parmigiano Reggiano
250 ml verse slagroom
1 tl zout
2 g boter om in te vetten
Dit heb je nodig
keukenmachine
ovenschaal (25 x 15 cm)